Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Emil Boc: Bugetul României este stabilit de instanţele de judecată

"Perioada aceasta de criză nu ne-a creat decât probleme uriaşe din perspectiva bugetului, în condiţiile în care instanţele adminstrează bugetul ţării", le-a spus Emil Boc celor din CSM.
El a accentuat în şedinţă că bugetul este influenţat de instanţele de judecată. "Bugetul, din nefericire, este stabilit de instanţele de judecată. În aceste condiţii, degeaba pot eu să bag în strategie (n.r., strategia fiscal-bugetară) că aloc atâtea resurse în justiţie, pentru că îmi vine teancul de sentinţe judecătoreşti de plată a unor drepturi de tot felul. Şi atunci ce fac? Trebuie să refac toată strategia şi să spun: ok, nu mai facem nicio politică investiţională!", le-a explicat premierul magistraţilor din CSM.
În acest sens, Boc a accentuat că Executivul este cel care ţine în mână finanţele ţării. "Principalul atribut al Guvernului este acela de a ţine în mână finanţele ţării, ori dacă el nu are control asupra finanţelor ţării şi altcineva le stabileşte, vă daţi seama că suntem într-o situaţie greu de descris... Ştiu că resursele financiare sunt insuficiente pentru fiecare categorie a populaţiei, dar, dacă nu luam aceste decizii, ajungeam să nu plătim salarii şi pensii", a mai explicat premierul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii