Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elton John a înregistrat un cântec cu trupa Red Hot Chili Peppers

Cântăreţul Elton John a înregistrat un cântec cu trupa rock Red Hot Chili Peppers, ce va fi inclus pe următorul album de studio al grupului american, potrivit unor surse citate de tabloidul Daily Mirror, citat de news.ro. Artistul britanic a fost extrem de ocupat pe plan profesional în ultimele luni, lansând un album de studio în luna februarie şi colaborând la alte piese cu diverşi muzicieni, precum cântăreaţa americană Lady Gaga şi grupul britanic electro-pop Clean Bandit.
Potrivit Daily Mirror, Elton John şi-a unit forţele cu trupa californiană Red Hot Chili Peppers, condusă de solistul Anthony Kiedis, pentru a înregistra împreună un single, ce va fi inclus pe următorul album al grupului american.
„Anthony l-a contactat atunci când a aflat că Elton se afla în oraş (Los Angeles, n.r.) la începutul anului şi l-a rugat să vină cu el în studiourile în care înregistra un album alături de colegii lui de trupă. Au fost încântaţi când el le-a spus că acceptă. Piesa pe care au înregistrat-o împreună este cu adevărat minunată", a declarat o sursă, citată de acelaşi tabloid britanic.

Nu e prima colaborare

Nu este pentru prima dată când rockerii de la Red Hot Chili Peppers îşi caută surse de inspiraţie în muzica lui Elton John. O interpretare a unei piese de succes a cântăreţului britanic, „Tiny Dancer", a apărut pe un album de coveruri lansat de trupa californiană în 1988.
„Wonderful Crazy Night", al 32-lea album de studio al cântăreţului Elton John, a fost lansat în luna februarie.
Elton John este un cântăreţ, compozitor şi pianist britanic, care, într-o carieră impresionantă de peste cinci decenii, a câştigat cinci premii Grammy, un premiu Tony, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. Albumele sale s-au vândut în peste 450 de milioane de copii pe plan mondial. Începând cu anii 1980, s-a implicat intens în lupta împotriva SIDA, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994, şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.
Red Hot Chili Peppers a anunţat recent că va susţine câteva concerte şi va cânta în vara acestui an în cadrul unor festivaluri - Reading, Leeds şi T in The Park, în Marea Britanie, şi prestigiosul Festival de Jazz de la New Orleans, în Statele Unite.

Album cu producătorul Radiohead

Grupul american Red Hot Chili Peppers înregistrează un nou album de studio, în colaborare cu producătorul trupei Radiohead, informează site-ul revistei New Musical Express.
Trupa californiană a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie ce îl prezintă pe Chad Smith, toboşarul formaţiei, alături de Nigel Godrich, producătorul trupei Radiohead, într-un studio de înregistrări.
Presa americană raportase anterior că Red Hot Chili Peppers va colabora cu Danger Mouse pentru a înregistra un nou album de studio, însă Chad Smith a sugerat că noul LP al grupului californian va fi produs de Godrich.
Nigel Godrich este cunoscut în industria muzicală sub titulatura de „al şaselea membru" al trupei Radiohead. De asemenea, el face parte din grupul Atoms For Peace, alături de Thoim Yorke (solistul trupei Radiohead) şi Flea (basistul Red Hot Chili Peppers), Joey Waronker (toboşarul trupelor Beck şi REM) şi Mauro Refosco (percuţionistul grupului Forro in the Dark).
Precedentul album de studio al formaţiei californiene s-a intitulat „I m With You" şi a fost lansat în 2011.
Red Hot Chili Peppers este un grup rock american înfiinţat la Los Angeles în 1983. Stilul muzical al trupei californiene combină în principal elemente de rock şi funk, cu influenţe punk, metal şi rap. Grupul a câştigat şapte premii Grammy şi a lansat 10 albume de studio, care s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

 
Categorie articol: 

Comentarii