Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elita karate-ului românesc vine, în acest week-end, la Brăila

• cei mai buni sportivi din ţară vor concura în Polivalentă pentru medalii la stilul Fudokan • competiţia organizată de clubul Setsu Bama Yama are loc între 13 şi 15 septembrie 

 

A devenit deja o tradiţie ca la Brăila să se organizeze faze finale ale Campionatelor Naţionale de karate tradiţional sau de Fudokan. Iar o astfel de competiţie va avea loc în acest week-end şi va fi organizată de clubul Setsu Bama Yama, la care antrenor şi preşedinte este multiplul campion mondial şi european Cornel Muşat. Clubul organizator va alinia la start doi dintre nepoţii lui Cornel Muşat, Alin şi Rareş, sportivi care, de asemenea, au în palmares titluri de campioni mondiali sau europeni

La finalele de Fudokan din Polivalenta brăileană vor fi prezenţi invitaţi de marcă şi anume sensei Vladimir Iorga (10 dan), preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional (FEKT) şi şeful Comisiei de arbitri la nivel european şi mondial atât la karate tradiţional cât şi la Fudokan şi sensei Nicolae Mărăndici (7 dan), preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional.

Vineri va avea loc un stagiu de pregătire coordonat de sensei Vladimir Iorga, iar sâmbătă şi duminică întrecerile pentru desemnarea campionilor din 2019.

Din Brăila, la această competiţie participă sportivi de la trei cluburi: Setsu Bama Yama, Arashi-do şi Marţial Budo.

Finala de la Brăila reprezintă şi un criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de karate Fudokan care va avea loc în perioada 1-3 noiembrie, în Germania.

“Au dreptul de a participa numai acei sportivi care s-au calificat în acest ultim act, sunt undeva între 250 şi 300. Ţinând cont de faptul că această competiţie reprezintă un criteriu de calificare la Campionatul Mondial din noiembrie, pot spune că avem aşteptări mari din partea brăilenilor. Primii doi sportivi de la fiecare probă şi prima echipă merg la mondiale. Avem invitate două personalităţi din lumea karate-ului, pe sensei Vladimir Iorga, preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional şi pe Nicolae Mărăndici (7 dan), preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional. Vin sportivi foarte valoroşi, astfel că brăilenii vor putea asista la dispute palpitante. Vor fi şi demonstraţii de jiu jitsu, oferite de reprezentanţii clubului brăilean Daos, dar şi de box, oferite de componenţii lotului naţional coordonat de brăileanul George Perţea”, ne-a declarat Cornel Muşat.
Categorie articol: 

Comentarii