Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevilor li se va deconta naveta integral

Pericolul creşterii exponenţiale a abandonului şcolar din cauza nedecontării navetei elevilor a fost îndepărtat de Prefectura Brăila, care a adresat o întrebare Ministerului Educaţiei, în acest sens. Astfel, reprezentantul prefecturii prezent ieri, în Comisia de Dialog Prefectural, a anunţat că Ministerul Educaţiei este de acord ca diferenţele între sumele decontate de minister pentru navetă şi cele cerute de transportatori să fie achitate de primării.
"Concret, primăria completează diferenţa până la preţul cerut de transportatori, iar plăţile se fac în termen. Diferenţa între preţul abonamentului stabilit de Ministerul Finanţelor şi preţul cerut de transportatori vine din starea drumurilor, astfel încât primăria poate decide suplimentarea decontării transportului, fiind mai aproape de cetăţeni, cunoscând exact situaţiile. Interesul nostru este să nu avem abandon şcolar, iar aceasta era o mare problemă, care putea duce foarte rapid la abandon şcolar pentru că părintele nu putea să suporte diferenţa de cost. Ne bucurăm că s-a rezolvat această chestiune", a completat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
De asemenea, pentru cadrele didactice şi cadrele didactice auxiliare naveta se va deconta în acelaşi fel, diferenţa fiind suportată tot de primării. "Suntem în instanţă pentru situaţii în care nu s-a decontat până acum naveta profesorilor şi este un lucru mare că Legea 1/2014 confirmă faptul că banii privind naveta personalului didactic vin din cota naţională de TVA. E adevărat că există o notiţă în Legea Bugetului care spune că decontarea navetei se face la fel ca la elevi, dar sper ca primăriile să nu interpreteze greşit şi să deconteze diferenţa pentru naveta profesorilor. Dacă vom avea probleme, le vom aduce la cunoştinţa autorităţilor", a explicat liderul Sindicatului Învăţământ Brăila, prof. Valeriu Partene.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii