Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii, sfătuiţi să stea la distanţă de alcool şi droguri

ieri, poliţiştii şi reprezentanţii Centrului Antidrog le-au vorbit tinerilor despre efectele nocive ale drogurilor • în listă este şi alcoolul, un drog legal, care poate provoca însă probleme grave

 

Elevii claselor gimnaziale şi liceale au discutat cu specialiştii despre pericolul drogurilor. Fie că este vorba despre substanţe psihoactive, sau despre alcool, considerat un drog legal, toate au efecte devastatoare asupra sănătăţii.

Ieri, poliţiştii şi reprezentanţii antidrog au adus în atenţia elevilor recomandări pentru menţinerea unei sănătăţi fizice şi mentale adecvate şi pentru petrecerea vacanţei de vară fără ispita tutunului, alcoolului sau a drogurilor.

Psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila a discutat cu elevii claselor gimnaziale şi liceale despre impactul negativ pe care fumatul îl are asupra plămânilor. Acesta le-a amintit rolul fundamental pe care plămânii îl au în sănătatea şi buna funcţionare a întregului organism, amploarea mortalităţii şi îmbolnăvirilor cauzate de fumat, la nivel global. De asemenea, elevii au aflat de la specialişti că alcoolul este un drog din grupa celor care inhibă sistemul nervos central, de aceea este cel mai bine să nu fie consumat.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila au reamintit elevilor principalele reguli pentru a se asigura că se vor proteja de consumul de substanţe interzise.       

Dacă ai o problemă legată de dependenţa de alcool sau droguri, te poţi adresa, pentru consiliere şi sprijin, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila din strada M. Eminescu nr. 8 – 8A etaj II, tel. 0239/627255, e-mail: cpecabraila@yahoo.com.
Categorie articol: 

Comentarii