Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii se întorc la şcoală, luni. Urmează olimpiadele şi examenele naţionale

• singura vacanţă de care copiii se vor bucura în semestrul al doilea este cea de primăvară, în perioada 20 aprilie - 5 mai

 

După ce s-au bucurat de o săptămână de vacanţă, elevii şi preşcolarii se întorc, luni, la cursuri, 11 februarie fiind data la care începe semestrul al doilea. Urmează o perioad plină pentru copiii, în acest semestru fiind programate fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor, simulările naţionale şi  examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Iar dacă în semestrul anterior elevii au avut parte de mai multe zile libere şi două vacanţe, până la finalul anului şcolar copiii vor avea o singură vacanţă, cea de Paşte, în perioada 20 aprilie - 5 mai.

 

Calendarul Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 7 iunie. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie, urmată, pe 20 iunie, de proba la matematică. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

 

Calendarul examenului de Bacalaureat

Prima sesiune începe pe 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul va continua în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor digitale, iar în 12 şi 13 iunie se vor evalua competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă - Limba şi literatura română - va avea loc pe 1 iulie. Proba  obligatorie a profilului este programată pe 3 iulie, iar ultima testare scrisă, cea la alegere a profilului şi specializarii, se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12.00) şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12.00-16.00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai.

Ministerul Educaţiei nu a făcut încă public calendarul simulărilor naţionale.

 
Categorie articol: 

Comentarii