Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii se întorc la şcoală. Când au loc examenele naţionale

• al doilea semestru are o durată de 15 săptămâni, între 13 ianuarie şi 13 iunie, iar singura vacanţă este cea de Paşte, între 4 şi 21 aprilie • Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul sunt programate în iunie

 

Astăzi elevii se reîntorc la şcoală după o vacanţă de iarnă de trei săptămâni. Semestrul al doilea este mult mai lung faţă de primul, 20 de săptămâni faţă de 15 săptămâni, iar elevii vor avea liber abia după trei luni de cursuri. Singura vacanţă în calendarul şcolar este cea de primăvară, în perioada 4-21 aprilie. Ultima zi de şcoală va fi 13 iunie, asta pentru elevii care nu se află în ani terminali.

Cei care sunt clasa a VIII-a vor trece prin emoţiile examenului de Evaluare Naţională, miza fiind una mare, nota obţinută reprezentând 80% din media de admitere la liceu.

Evaluarea Naţională se va desfăşoară în perioada 5-18 iunie, iar probele rămân aceleaşi ca în anii trecuţi: limba română şi matematică. Testarea la limba română va avea loc pe 15 iunie, iar cea la matematică pe 17 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 22 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia în data de 27 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. Cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 5 iunie 2020.

În ceea ce priveşte elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, examenul de bacalaureat se va începe tot în luna iunie. Competenţele sunt programate astfel: 9 – 10 iunie 2020 - limba română; 15 – 17 iunie 2020 - competenţele digitale; 18-19 iunie - limba străină. Prima probă scrisă, la limba română, va avea loc pe 22 iunie. Pe 24 iunie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie cea la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa pe 30 iunie. Contestaţiile se vor rezolva între 1 şi 6 iulie, iar pe 7 iulie se vor publica mediile finale.

Cursurile la liceu se vor încheia pe 29 mai.
Categorie articol: 

Comentarii