Mergi la conţinutul principal

Elevii s-ar putea întoarce la școală din februarie

* în urma mai multor consultări ce au avut loc între Ministerul Educației și reprezentanții sindicatelor, asociațiile de părinți și cele de elevi și studenți, s-a ajuns la această decizie, elevii urmând să revină în bănci din semestrul al doilea * deschiderea școlilor este însă condiționată de evoluția pandemiei * totodată, simulările naționale vor avea loc anul acesta, în anul școlar anterior ele fiind anulate

 

Școlile s-ar putea redeschide din februrie, atunci când începe semestrul al doilea. Aceasta este decizia la care s-a ajuns în urma consultărilor ce au avut loc pe 7 ianuarie între Ministerul Educației (ME) și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Uniunea Studenților din România (USR) și Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR).

”S-a reiterat dorința de deschidere în format clasic a semestrului al II-lea, pe 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice și a evoluției campaniei de vaccinare, înțelegându-se importanța prioritizării stării de sănătate a elevilor și profesorilor prin diminuarea riscurilor, fără a neglija importanța procesului educațional, inclusiv necesitatea imperativă a organizării unor acțiuni remediale. Nu se va exclude niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize responsabile realizate în ultima decadă a lunii Ianuarie, de către factorii decizionali îndreptățiți, referitor la modalitatea de derulare a activităților didactice în semestrul II”, transmite Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

 

Examenele naționale se vor desfășura la termen. Simulările vor avea loc în primăvară

O altă decizie care s-a luat este legată de desfășurarea examenelor naționale conform calendarului aprobat. De asemenea, se vor organiza și simulările naționale, care au loc de regulă în martie-aprilie. Anul trecut, din cauza pandemiei, simularea Evaluării Naționale și Bacalaureatului a fost anulată.

S-au validat prin consens următoarele: Susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor, astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor, evaluărilor, simulărilor; Sindicatele din învățământul preuniversitar au solicitat ME elaborarea unor seturi de subiecte pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele naționale”, se mai precizează în comunicatul MEN.

Printre concluziile la care s-a ajuns în urma consultărilor se numără și identificarea resurselor financiare pentru motivarea personalului din învățământ, precum și a resurselor financiare pentru organizarea de cursuri pentru recuperarea materiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro