Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii navetişti din Viziru, lăsaţi fără transport şcolar de către Primărie

Câţiva elevi de liceu ne-au sesizat la redacţie faptul că Primăria Viziru nu le mai pune la dispoziţie microbuzul şcolar pentru a ajunge la Însurăţei, acolo unde învaţă. În această situaţie ar fi circa 60 de elevi, conform celor care au făcut sesizarea. Mai mult, copiii susţin că, deşi plăteau lunar 56 de lei autorităţii locale, cele două autospeciale sunt folosite acum pentru transportul echipei de fotbal din comună.
"Primăria Viziru ne-a pus la dispoziţie două microbuze şcolare, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015, ca să mergem la liceu, la Însurăţei. Noi plăteam 56 de lei pe lună. În acest an, primarul ne-a spus că nu ne mai poate asigura transportul. Ceea ce ni se pare grav este faptul că pentru noi nu mai are bani, dar pentru echipa de fotbal din Viziru are. Le cumpără echipamente şi le asigură transportul chiar cu microbuzele cu care trebuia să mergem noi la şcoală. Acum, noi mergem cu o firmă privată, dar nu prindem mereu loc, stăm înghesuiţi, în picioare. Am vrut să discutăm şi cu viceprimarul, însă ne-a vorbit aşa, cu superioritate, nu am rezolvat nimic", ne-au povestit revoltaţi elevii.
Contactat telefonic de reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei", primarul localităţii Viziru, Dima Priceputu, a confirmat faptul că ajută echipa de fotbal şi că pune la dispoziţia fotbaliştilor microbuzele respective. De asemenea, acesta a motivat alegerea de a nu mai asigura transportul elevilor de la Viziru la Însurăţei deoarece nu toţi plăteau pentru acest serviciu. "Este adevărat că echipa de fotbal este transportată cu microbuzul respectiv. Trebuie să am şi echipă de fotbal, cum au toate comunele din ţară. Sunt tineri în localitate care trebuie să practice şi ei un sport, nu? Le pun şi eu un microbuz la dispoziţie pentru situaţiile în care au meciuri în deplasare. Şi primarii din celelalte comune fac acelaşi lucru, ca şi mine.
Anul trecut, am dat două microbuze să transporte elevii. Sunt maxi-taxi din oră în oră, care transportă oameni, de exemplu pe ruta Brăila - Bărăganu, iar copiii care se duc de la Viziru la Însurăţei pot să meargă cu aceste microbuze. Ministerul Educaţiei le decontează biletele prin şcoală. Eu le-am spus să plătească Primăriei Viziru contravaloarea biletului şi le asigur transportul. Dar ce se întâmplă? Mulţi spun că nu au de unde să plătească la primărie transportul, mă amână cu banii de pe o lună pe alta. O parte din ei plătesc, nimic de zis, o altă parte nu plătesc şi se urcă cu forţa în microbuz. În aceste condiţii, am fost nevoit să opresc transportul acestor copii, pentru motivul că unii plătesc şi alţii nu. Cel mai grav este că banii se decontează de la minister, însă eu nu am ce bani să le decontez, dacă ei nu-mi plătesc", ne-a declarat Priceputu.
Există, totuşi, o speranţă ca microbuzele să fie puse din nou la dispoziţia elevilor navetişti, din luna octombrie, însă cu o condiţie. "O să am o şedinţă cu părinţii şi o să le spun treaba asta. Dacă ei îmi spun că îmi vor plăti toţi, mă gândesc ca de la 1 octombrie să le pun din nou la dispoziţie cele două microbuze pentru transport. Cu condiţia să-mi plătească, iar Ministerul Educaţiei să-mi deconteze mie, iar eu elevilor. Practic, transportul ar fi gratuit", a adăugat primarul comunei Viziru.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii