Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii din mediul rural, mai buni la ortografie

Concursul de ortografie pentru gimnaziu, "Stii sa scrii corect?", editia a VIII-a, desfasurat in urma cu o saptamina, si-a desemnat cistigatorii. Au participat 35 de elevi din clasele a VII-a, atit din municipiu, cit si din mediul rural. Comisia de evaluare a fost formata din membrii catedrei de limba romana de la Scoala "Mihai Eminescu": prof. Marioara Balan, Elvira Stanica, Valeria Balaban, Eni Iorga si coordonatorul activitatii, director adjunct Evelina Dumitrascu. S-au urmarit cunostintele de fonetica, vocabular, ortografie si punctuatie.
La acest concurs, Marele Premiu "Timotei Petride" a fost primit de eleva Patricia Gheorghe de la Liceul Teoretic "Angelescu" Ianca. Premiul I l-a obtinut Andra Lungu de la Grupul Scolar "Oncescu" Ianca, premiul II a revenit Ralucai Gaina de la Scoala "Mihai Eminescu", iar premiul III l-a primit Camelia Bogdan de la Scoala Chiscani. S-au mai oferit patru mentiuni elevilor: Alexandra Costea-Ifrim de la Scoala "Ion Creanga", Rodica Dutu de la Gropeni, Cristina Preda de la Insuratei si Mihaela Stoica de la Scoala "Mihu Dragomir".
Cu aceasta ocazie, a fost prezentat de catre elevii de clasa a VII-a, sub indrumarea profesoarei Marioara Balan, un film despre importanta scrierii corecte, "Eminescu despre limba romana".
Categorie articol: 

Comentarii