Mergi la conţinutul principal

Elevii din Ianca merg la “Şcoala de vară”

• activitatea organizată de Muzeul din Ianca a ajuns la a X-a ediţie

 

Muzeul din Ianca continuă tradiţia şi organizează din nou “Şcoala de Vară”, eveniment ajuns la a X-a ediţie. Tematica din acest an este “Centenar-Mărăşti-Mărăşeşti-Oituz”, tematică ce se încadrează în ciclul manifestărilor naţionale dedicate acestui eveniment.

Deschiderea oficială a Şcolii de Vară a avut loc pe 17 iulie, în curtea muzeului, alocuţiunea de deschidere fiind susţinută de către profesorul Ion M. Barbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca şi iniţiatorul acestui proiect.

Pe parcusul a două săptămâni elevii vor participa la o serie de activităţi. Aceştia vor face un tur al Moşiei Ianca în scopul cunoaşterii zonei din punct de vedere istoric şi geografic. Vor fi vizitate toate monumentele dedicate eroilor din satele componente: “Casa memorială Părintele Dometie” din satul Târlele Filiu, ruinele bisericii din fostul sat Filiu (Budişteanu), sat puternic distrus în primul război mondial şi apoi desfiinţat de regimul comunist, Conacul familiei boierilor Pană de la Lişcoteanca şi ultimul locuitor al fostului sat Rubla.

Dar elevii nu vor participa la activităţi doar în Ianca, ci vor veni şi într-o vizită în municipiul Brăila unde vor merge la Biblioteca Judeţeană şi la Cercul Militar al Garnizoanei Brăila.

Una dintre activităţile cele mai aşteptate de elevi va fi vizita la Mausoleul de la Mărăşeşti, unde copiii vor beneficia de o adevărată lecţie de istorie.

Vor fi şi activităţi pe plan local, în secţiile muzeului, unde va avea loc o întâlnire cu comandantul de aviaţie civilă Marin Ştefan, iar cu Parohia 1 Ianca vor participa la o activitate în aer liber în zona fostei unităţi militare Ianca.

Ediţia din acest an a “Şcolii de vară” este parte componentă a proiectului câştigat recent şi finanţat de Consiliul Judeţean Brăila, “Uniforme şi însemne a unităţilor militare brăilene în Marele Razboi (1916-1918). Ianca Eroică”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro