Mergi la conţinutul principal

Elevii din Dudeşti şi Mircea-Vodă învaţă matematică şi informatică în laboratoare digitale

• în cadrul programului Digitaliada, şi în acest an şcolar elevii celor două unităţi de învăţământ beneficiază de săli dotate cu tablete pentru ca fiecare să poată lucra individual în timpul orei

 

Şcolile Gimnaziale Dudeşti şi Mircea Vodă continuă programul Digitaliada şi în anul şcolar 2018-2019, în laboratoare digitale complet echipate, cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică şi Informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratoarele digitale sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceştia au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Sunt foarte mulţumită de felul în care educaţia digitală se implementează în şcoala noastră. Elevii sunt foarte receptivi şi încântaţi, iar prezentate în format digital, noţiunile sunt mult mai uşor de fixat”, afirmă directorul şcolii din Dudeşti, Georgeta Soare.

„În ultima perioadă observasem o scădere a motivaţiei în rândul elevilor şi mi-am zis că trebuie să venim cu ceva nou, cu ceva în plus. Şi, aflând de proiectul Digitaliada, m-am gândit că aceasta este soluţia. Şi aşa a fost!”, declară directorul şcolii din Mircea-Vodă, Florin Ciortan.

Digitaliada este la a treia ediţie şi este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învăţarea prin metode digitale interactive a matematicii şi TIC pentru elevii claselor V-VIII.

Prin acest proiect, la nivel naţional, 4.500 de elevi din mediul rural învaţă în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare şi ecrane de proiecţie. Peste 130 de directori, profesori de Matematică şi Informatică din cele 40 de şcoli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate şi la ghiduri de predare digitală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro