Mergi la conţinutul principal

Elevii se pregătesc de simulările pentru BAC şi Evaluarea Naţională

• pe 5 şi 7 decembrie, elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a vor susţine prima simulare a examenelor naţionale • subiectele sunt realizate la nivel local de către inspectorii de specialitate, iar notele obţinute nu se vor trece în catalog

 

Elevii din ultimii ani de gimnaziu şi liceu se pregătesc de prima simulare a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Conform calendarului publicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, simularea la clasa a VIII-a va avea loc pe 5 decembrie - limba şi literatura română şi pe 7 decembrie - matematică. Simularea la bacalaureat se va face doar pentru proba Ea) - română şi Ec) - matematică pentru profilul real şi istorie pentru profilul uman şi vor avea loc tot pe 5 decembrie, respectiv 7 decembrie. 

Probele se vor desfăşura între orele 12.00-14.00 în fiecare unitate de învăţământ din Brăila. Subiectele se vor realiza la nivel local, de către inspectorii de specialitate, în echipă cu membrii Consiliului Consultativ al ISJ Brăila şi vor respecta programa specifică de examen pentru fiecare disciplină şi modelele oficiale publicate pe site-ul www.subiecte.edu.ro.

Evaluarea lucrărilor se va realiza de către profesorii de la clasă, în termen de trei zile lucrătoare de la finalizarea fiecărei probe scrise. Raportarea rezultatelor se va face de către directorul unităţii şcolare în termen de 4 zile de la finalizarea fiecărei probe scrise.

La proba de limba română, subiectele pentru simularea la Evaluarea Naţională

vizează genul liric, redactarea unor texte reflexive şi narative sau redactarea unor scurte naraţiuni şi texte argumentative, iar la Bac vor fi cerinţe specifice subiectelor de tip I şi II.

La matematică, la clasa a VIII-a, subiectele vor cuprinde noţiuni de algebră şi geometrie învăţate până acum, în timp ce la a XII-a vor fi elemente de algebră şi analiză matematică, cu excepţia profilului pedagogic, acesta va avea elemente de calcul matricial şi sisteme de ecuaţii liniare.

La istorie, liceenii vor avea subiecte despre Romanitatea românilor în viziunea istoricilor şi Secolul XX - între democraţie şi totalitarism, Ideologii şi practici politice în România şi în Europa. La această probă elevii vor avea doar două tipuri de subiecte: I şi III.

“Lucrările vor fi evaluate de către profesorii de la clasă, iar noi am recomandat ca ele să nu se treacă în catalog pentru că subiectele vizează informaţii şi din anii anteriori. Simulările sunt pentru noi un document de reglare, pentru că la momentul acesta, în decembrie, profesorii, părinţii şi elevii vor avea o imagine de ansamblu. Ele sunt şi un semnal de alarmă, dacă e cazul, sau le confirmă elevilor să îşi continue în acelaşi ritm susţinut activitatea. Noi ne dorim să tragem un semnal de alarmă acolo unde sunt probleme, că dacă în mai un copil a luat 2 la ultima simulare e greu să îşi revină. Dar dacă îi spun din decembrie, el are şase luni la dispoziţie să îşi îmbunătăţească cunoştinţele”, ne-a declarat Cătălin Stănică, inspector de matematică.

La Brăila, elevii din ultimii ani de gimnaziu şi liceu susţin trei simulări pe parcursul anului şcolar: una la nivel naţional şi două la nivel local.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro