Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la Scoala "I. L. Caragiale" s-au dus sa manince turta dulce in Polonia

Citiva profesori si elevi de la Scoala "I. L. Caragiale" s-au intors, de curind, din Polonia. In perioada 30 noiembrie - 5 decembrie, Valeriu Rusu, directorul Scolii "I. L. Caragiale si Mihaela Popescu, profesor de limba engleza alaturi de elevii clasei a VI-a, Vlad Ciuches si Alexandru Nicolae au participat la prima intilnire de grup din cadrul Proiectului Comenius "Fun and learning, learning and fun". La aceasta intilnire au luat parte toti partenerii proiectului, elevi si profesori din Polonia, Romania, Italia, Spania, Turcia si Lituania. La Braila, proiectul este coordonat de profesorul Valeriu Rusu, directorul Scolii "I. L. Caragiale. Acesta, intors recent din Polonia, ne-a povestit cum s-au desfasurat zilele petrecute departe de casa. "Fiind prima intilnire din cadrul proiectului, alaturi de coordonatorul acestuia din Polonia si de restul partenerilor, am pus la punct activitatile viitoare. Vrem sa realizam un dictionar care va cuprinde cuvinte uzuale in limbile tuturor tarilor participante si, desigur, in engleza. S-a realizat un schimb de experienta in ceea ce priveste sistemele de invatamint. De asemenea, am luat parte la o lectie de limba engleza. Am vizitat orasul si o multime de muzee, am invatat din traditiile si obiceiurile lor", a explicat prof. Valeriu Rusu. Cea mai inedita vizita realizata de braileni a fost la o fabrica de turta dulce. Acolo, atit elevii cit si profesorii au modelat, s-au jucat si au invatat lucruri noi despre istoria turtei dulci.
Urmatoarea vizita in cadrul proiectului Comenius a Scolii "I. L. Caragiale" va fi in luna martie a anului viitor, in Italia. In mai 2009 si-au propus sa ajunga si in Turcia.
Proiectul Comenius "Fun and learning, learning and fun" a debutat anul acesta scolar si se va finaliza in 2010. Ideea principala a proiectului este limba engleza, ca o modalitate de a gasi noi prieteni in Europa. In cadrul proiectului se deruleaza programul "Long life learning". In proiect sint implicate sase tari: Polonia, Romania, Italia, Spania, Turcia si Lituania. In fiecare tara se vor sustine lectii de limba engleza si de educatie fizica si sport, dar tot in limba engleza.
Bugetul proiectului Comenius este de 12.000 de euro pentru Scoala "I. L. Caragiale".
De mentionat este faptul ca Scoala "Caragiale" este pentru a doua oara implicata intr-un proiect de acest tip. Profesorul Valeriu Rusu s-a mai ocupat, indeaproape, si de coordonarea proiectului "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii