Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la "Iorga" au obtinut locul patru pe tara

Echipajul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", care a reprezentat Braila la Concursul National "Diversitatea o sansa in plus pentru viitor", de la Tirgu Mures, s-a intors acasa, triumfator. Elevii braileni au obtinut locul patru din 23 de echipaje aflate in competitie. Florin Diaconescu, Alexandru Anton, Roxana Sisu, Alexandra Negoita si Alexandra Zaharia sint elevi in clasa a XI-a D si formeaza echipajul "Liceenii visatori". Alaturi de ei tot timpul, a fost profesorul de limba romani, Gina Anton, care i-a indrumat si condus spre un loc fruntas in competitie.
Concursul s-a desfasurat in perioada 24 - 26 octombrie, la Tirgu Mures iar elevii au fost insotiti de profesorul Laura Vlad. Cele 23 de echipaje si-au demonstrat cunostintele despre minoritati si au redactat un mini eseu ce a avut ca tema "Ce inseamna diversitatea pentru tine?". "Din punctul nostru de vedere, diversitatea reprezinta o sansa de egalitate pentru toti, indiferent de etnie, nationalitate, culoare sau religie. Spre exemplu, echipa noastra reprezinta omogenizarea celor doua culturi, cea romana si cea roma. Chiar daca aparent, cele doua culturi nu par a fi pe aceeasi lungime de unda datorita prejudecatilor, cele doua etnii pot ajunge la un comun acord daca exista respect si corectitudine", au spus la unison, membrii echipajului brailean. Simbata, pe 25 octombrie, elevii au avut de trecut o alta proba, si anume "proba artistica". Brailenii au pus in scena o poveste de dragoste dintre un roman si fiica bulibasei. "Vom prezenta aceasta sceneta in cadrul manifestarilor dedicate zilei liceului", au spus elevii Florin si Alexandru. "Pentru noi diversitatea inseamna si altceva decit un simplu concurs. La Tirgu Mures, in doar doua zile am legat o frumoasa prietenie cu echipa din Giurgiu si am invatat efectiv ce inseamna diversitatea, sa ne ajutam, sa ne respectam", au punctat elevele Alexandra Negoita, Roxana Sisu si Alexandra Zaharia.
"Liceenii visatori" si-au fixat deja noul obiectiv. Ei si-au propus sa obtina locul I, anul viitor, la Concursul National "Diversitatea, o sansa in plus pentru viitor".au spus elevii Florin si Alexandru. "Pentru noi diversitatea inseamna si altceva decit un simplu concurs.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii