Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la Colegiul “Bălcescu” ne arată că “Siguranţa este noul look”

• ieri, aceştia au pornit într-un marş prin oraş pentru a creşte gradul de conştientizare al brăilenilor asupra numărului mare de accidente rutiere

 

Elevii Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu” Brăila ne arată că “Siguranţa este noul look”. În perioada 1 februarie-15 mai, elevii claselor a X-a B şi a IX-a B, coordonaţi de profesorii Adela Dimov şi Mariana Cîineanu, derulează proiectul “Siguranţa Este Noul Look” (“Safety is the New Look”), răspunzând astfel provocării internaţionale “Ideile Tale, Initiaţivele Tale - Drumuri Mai Sigure pentru un Mediu Mai Bun” (“Your Ideas, Your Initiatives - Road Safety Actions for a Better Environment”). Acest proiect face parte din Programul Educaţional Internaţional susţinut de Compania Renault “Sigurantă şi Mobilitate pentru Toţi” (“Safety and Mobility for All”).

Concret, în cadrul proiectului, elevii au analizat cauzele producerii unui număr mare de accidente, cu consecinţe potenţial dramatice, pe arterele principale din municipiul Brăila. În final, aceştia şi-au concentrat analiza pe segmentele de pe B-dul Dorobanţilor, între străzile Galaţi şi Carpaţi şi străzile G-ral Eremia Grigorescu şi Cloşca.

Ieri, elevii celor două clase au pornit într-un marş pentru a le arăta brăilenilor că siguranţa rutieră este o prioritate, punctul de pornire fiind Colegiul “Bălcescu”. De acolo, elevii, asistaţi de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie, au mers până în faţa Primăriei, pe drum împărţind şoferilor şi pietonilor fluturaşi în care atrag atenţia asupra riscului de producere a accidentelor în zonele respective. Marşului liceenilor li s-a alăturat şi viceprimarul Alexandru Jantea, care i-a felicitat pentru iniţiativă şi i-a asigurat de tot suportul Primăriei în acest proiect.

Tot ieri, elevii au înaintat edilului Municipiului Brăila o listă cu iniţiativele pe care le propun pentru ca oraşul să fie unul mai sigur. Vorbim despre trasarea a două treceri de pietoni la intersecţia dintre strada Brateş şi B-dul Dorobanţilor şi intersecţia dintre strada Cloşca şi B-dul Dorobanţilor, amplasarea limitatoarelor de viteză pe carosabil în curbele periculoase de pe B-dul Dorobanţilor (exemplu la intersecţia dintre strada Brateş şi B-dul Dorobanţilor), precum şi montarea unor indicatoare rutiere de tipul “Reduceţi viteza” în punctele unde au fost semnalate multiple accidente de circulaţie (intersecţiile B-dului Dorobanţilor cu străzile Brateş, Cloşca, Diana şi Albina).

“Marşul de astăzi este una dintre acţiunile pe care le-am inclus pe agenda proiectului. Prin acesta, ne propunem să ridicăm gradul de conştientizare al cetăţenilor Municipiului Brăila asupra numărului mare de accidente ce se produc în ultimul timp în oraşul nostru, accidente ce au de cele mai multe ori consecinţe dezastruoase. Împreună putem să facem o schimbare în bine. Oraşul este al tuturor cetăţenilor şi trebuie să fim conştienţi de faptul că «Un drum mai sigur înseamnă o viaţă mai lungă», ne-a spus prof. Adela Dimov, coordonatoarea proiectului. 

De precizat că acesta este cel de-al doilea proiect al elevilor de la “Bălcescu” în cadrul provocării internaţionale “International Schools Challenge on Road Safety and Mobility – Renault”, după ce anul trecut, tot în aprilie, aceştia şi-au îndemnat colegii să vină cu bicicleta la şcoală.
Categorie articol: 

Comentarii