Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la “Murgoci” au aflat despre riscurile asociate consumului de droguri

vineri, reprezentanţii Centrului Antidrog au realizat o amplă activitate de prevenire în rândul elevilor Colegiului Naţional “Ghe. M. Murgoci” din Brăila • elevii au aflat care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru traficul şi consumul de substanţe interzise • în plus, tinerii au testat ochelarii speciali care simulează consumul de alcool şi de droguri

 

Lecţie predată adolescenţilor de la “Murgoci”, de specialiştii Centrului Antidrog şi poliţişti. Elevii au aflat care sunt riscurile asociate consumului de droguri şi au testat ochelarii speciali care simulează consumul de substanţe interzise.

Vineri, 14 februarie, specialişti Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila şi poliţişti din cadrul Compartimentului Poliţie de Proximitate al Poliţiei Municipiului Brăila au realizat o amplă activitate de prevenire în rândul elevilor Colegiului Naţional “Ghe. M. Murgoci” din Brăila. Scopul acestei activităţi a fost de informare a elevilor cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze în cazul în care sunt victime ale infracţiunii de tâlhărie, fiindu-le prezentate, totodată, şi riscurile asociate consumului de droguri, precum şi aspectele legislative privind traficul şi consumul de substanţe interzise. “Liceeni au experimentat efectele induse de ochelarii speciali care simulează consumul de alcool şi de droguri, pe care elevii au fost încântaţi să-i încerce. Limitările fizice ale capacităţilor motorii, nesiguranţa şi controlul limitat al propriului corp, împreună cu dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor şi senzaţia de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experienţele trăite şi împărtăşite celorlalţi colegi”, au transmis reprezentanţii CPECA.

Astfel de acţiuni care vizează siguranţa atât pe stradă, cât şi la şcoală, a elevilor din municipiul Brăila, vor continua şi în perioada imediat următoare.

 
Categorie articol: 

Comentarii