Mergi la conţinutul principal

Elevii de la «Sfântul Andrei» învaţă într-o şcoală modernă

Şcoala cu clasele I-VIII "Sfântul Andrei" a suferit lucrări de "înfrumuseţare". Vineri, a avut loc inaugurarea oficială a unităţii din cartierul Vidin, mai exact a fost dus la bun sfârşit proiectul reabilitării şi extinderii clădirii. De sălile de clasă moderne şi echipamentul didactic şi IT se vor bucura 480 de copii, din care 280 din ciclul primar şi 200 din cel gimnazial, dar şi cele 30 de cadre didactice.
Şcoala cu clasele I-VIII "Sfântul Andrei" a fost reabilitată cu fonduri europene, a şaptea la număr din municipiu cuprinsă într-un astfel de proiect. Lucrările de reabilitare au început din 6 iulie 2013 şi s-au finalizat pe 31 decembrie 2015, iar inaugurarea oficială a avut loc vineri. La eveniment au participat oficialităţile locale: primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, preşedintele Consiliului Judeţean Ionel Epureanu, vicepreşedintele CJ Viorel Mortu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cătălin Canciu, dar şi deputatul PSD Marian Dragomir şi preşedintele UNPR Brăila, Marioara Nistor.
S-a făcut un tur al sălilor de clasă şi laboratoarelor, iar autorităţile locale s-au arătat încântate de condiţiile în care învaţă acum copiii. La rândul lor, elevii şi-au arătat recunoştinţa printr-un program artistic de dansuri moderne şi populare.
Lucrările de "înfrumuseţare" au presupus reabilitarea spaţiilor existente şi extinderea pe verticală cu un etaj. Pe lângă acestea, şcoala a fost dotată cu materiale didactice şi echipamente IT moderne. Obiectivul proiectului a vizat îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional.
Valoarea totală a proiectului a fost de 2.555.711,02 lei, din care 2.074.711,17 valoarea totală eligibilă. Proiectul face parte din Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul major de intervenţie 3.4 - "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă". Solicitantul proiectului a fost municipiul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro