Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor da Teste Nationale

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica, in urma cu citeva zile, un proiect de lege prin care vrea sa schimbe sistemul de admitere in clasa a IX-a, incepind cu cei care sint acum in clasa a VI-a. Elevii care sint in clasa a VII-a si a VIII-a vor da Teste Nationale, iar metodologia de admitere la liceu va ramine cea din anii trecuti. Elevii de clasa a VII-a vor da teze cu subiect unic in semestrul II, insa aceste note nu vor avea si alta valoare decit cea de teza semestriala.
Tezele cu subiect unic au fost stabilite in proiectul de metodologie pentru 4 mai - matematica, 10 mai - limba materna, 17 mai - limba romana. Elevii care absenteaza sau au aminat teza din diverse motive vor mai putea da lucrarile scrise pe: 5 iunie - matematica si 12 iunie - limba romana. La nivel judetean se vor forma comisii pentru a nominaliza scolile in care se vor sustine tezele cu subiect unic, stabilite conform hotaririi Consiliului de Administratie a Inspectoratului Scolar. La nivelul fiecarei unitati de invatamint in care se dau teze se formeaza comisii din director si sefii comisiilor metodice de la disciplinele la care se sustin teze. Durata tezei va fi de 50 de minute, iar ca supraveghetori au fost propusi profesori din unitatea de invatamint. In fiecare sala vor fi doi supraveghetori. Fiecare profesor evaluator va avea de corectat maxim 100 de lucrari, evaluarea urmind sa se finalizeze in maxim trei zile. Corectarea se va realiza in Centre de evaluare. Rezultatele vor fi afisate la loc vizibil. Profesorii care se abat de la regulament si incearca sa influenteze rezultatele tezelor vor fi sanctionati conform Statutului Personalului Didactic si, dupa caz, vor fi sesizate si organele de urmarire penala. Elevii care vor fi prinsi ca au copiat vor primi nota unu.
Elevii de clasa a VII-a dau aceste teze cu subiect unic pentru ca Ministerul Educatiei sa verifice procedeele de organizare si desfasurare elaborate si sa aprecieze capacitatea sistemului de a aplica o noua formula de evaluare. In perioada urmatoare aceasta metodologie va fi prezentata in scoli, elevilor, parintilor, cadrelor didactice pentru a fi discutata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii