Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de clasa I si a II-a nu mai au voie sa inceapa cursurile inainte de ora 8.00

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a interzis inceperea cursurilor inainte de ora 08.00 pentru elevii din clasele I si a II-a, pentru a nu suprasolicita fizic si psihic scolarii mici.
"Ratiunea care sta la baza acestor decizii este aceea de a asigura un regim de viata sanatos, care sa influenteze pozitiv evolutia scolara a elevilor din invatamintul primar", se mai arata in comunicatul MECT.
"Din informatiile pe care le avem pina acum, nu exista situatii la invatamintul primar in care sa se inceapa programul inainte de ora 8.00. A fost o solicitare pentru ca orele sa inceapa de la 7.45 dar nu a fost aprobata in Consilul de Administratie al Inspectoratului Scolar", a precizat inspectorul scolar general, Iulian Danielescu.
In acelasi comunicat, MECT precizeaza si faptul ca nu a trimis inspectoratelor scolare nici o decizie privind eliminarea serviciului efectuat de elevi in scoli. Hotaririle de a avea sau de a nu avea elevi de serviciu pe clase sau scoala ramin strict la latitudinea conducerii institutiilor de invatamint preuniversitar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii