Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii brăileni sunt buni şi la concursurile interdisciplinare

În ultima perioadă s-au desfăşurat în ţară două concursuri naţionale, aflate în calendarul Ministerului Educaţiei, la care brăilenii au reuşit să obţină premii şi menţiuni.
La Concursul interdisciplinar "Cultură şi spiritualitate românească", ediţia I, care a avut loc la Mânăstirea Putna, Brăila a participat cu cinci elevi şi toţi s-au întors cu premii. Premiul III l-a obţinut Cristian Grecu de la Şcoala "M. Eminescu", Menţiune a luat Adela Brezuică de la Şcoala "Ion Creangă", iar cu Premii speciale au fost recompensaţi elevii: Valentina Coleaşă, Şcoala "Fănuş Neagu", Veronica Cange şi Alexandra Gheţu de la Liceul "Perpessicius".
La faza naţională a concursului interdisciplinar "^/- Poezie", care a avut loc la Târgu Mureş, eleva Miruna Vlad, de la "Bălcescu", a obţinut Menţiune. Ea este pregătită la clasă de profesorii Iulian Danielescu la matematică şi Adriana Bogatu la limba şi literatura română. Din echipa brăileană au mai făcut parte: Ruxandra Cândea, "Murgoci", Irina Terente şi Mihaela Frunză, ambele de la "Bălcescu". De remarcat că, la actuala ediţie, preşedintele juriului, acad. Solomon Marcus, a propus o probă specială, în afara concursului, care a constat în traducerea şi interpretarea unui text poetic din literatura universală în care se transpuneau noţiuni matematice. Au participat 150 de concurenţi, dar au fost selectate doar 15 lucrări între care s-au numărat şi cele realizate de Miruna Vlad şi Mihaela Frunză, ambele de la "Bălcescu". Creaţiile vor fi publicate într-o broşură specială editată prin grija acad. Solomon Marcus, a precizat inspectorul de specialitate Adrian Simion.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii