Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii brăileni, Moş Crăciun pentru Cristi!

• în preajma sărbătorilor, copiii din mai multe şcoli brăilene au organizat Târguri de Crăciun şi au donat sumele obţinute pentru ca adolescentul să îşi poată plăti tratamentul costisitor de care are nevoie • astfel, şcoala “Al. I. Cuza” i-a dăruit suma de 1.500 lei, iar şcoala “I. L. Caragiale” alţi 1.300 lei • colectivul şcolii Vădeni a organizat o colectă şi a reuşit să strângă 1.900 lei • donaţii s-au făcut şi la sediul redacţiei “Obiectiv Vocea Brăilei”, în valoare de 1.050 lei

 

Târgurile de Crăciun organizate de unităţile de învăţământ au avut anul acesta un scop comun: Cristi! Elevi şi profesori, părinţi şi bunici, sute, mii de oameni au cumpărat prăjiturile şi decoraţiunile confecţionate cu dragoste de copii şi au făcut ca magia sărbătorilor de iarnă să ajungă până în Germania, acolo unde se află în prezent adolescentul.

În ultima săptămână de cursuri dinaintea vacanţei de sărbători, Şcoala “Al. I. Cuza” a organizat un Târg de Crăciun, la care s-a strâns suma de 1.500 lei, bani ce au fost dăruiţi lui Cristi! Copiii au vândut prăjituri, clopoţei, brăduţi şi alte ornamente de sezon. Este a treia acţiune pentru Cristi desfăşurată de şcoala “Al. I. Cuza” de la reluarea campaniei de strângere de fonduri, după cei peste 2.200 lei dăruiţi în urma unei colecte derulate la nivelul şcolii la finele lunii noiembrie şi cei 2.054 lei donaţi în urma Târgului caritabil, desfăşurat în 12 decembrie, în colaborare cu Parohia “Sfânta Parascheva”.

Şi cei de la Şcoala “Ion Luca Caragiale” au organizat o acţiune asemănătoare, în urma evenimentului adunând 1.302 lei, bani ce au fost depuşi în conturile destinate pentru cazul lui Cristi. Pe lângă multele bunătăţi pregătite de părinţi, elevi şi profesori, copiii au vândut la târg brăduţi ecologici, confecţionaţi din ziare. De precizat că Târgul de Crăciun a fost organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor, preşedinte Ştefan Preda, vicepreşedinte Denisa Iacob, coordonaţi de prof. Alecsandra Andrei.

Solidaritatea s-a răspândit şi la unităţile de învăţământ din judeţ. Colectivul Şcolii Gimnaziale Vădeni s-a mobilizat pentru Cristi şi a organizat o colectă pentru adolescent. Elevii au mers cu urna prin şcoală şi astfel s-au strâns 1.900 lei. Banii au fost depuşi imediat în cont.

Precizăm că în această perioadă, mai multe şcoli şi licee din Brăila au organizat târguri de Crăciun, iar în ultimele două luni, elevii din toate şcolile brăilene s-au unit pentru această cauză. Multumim tuturor pentru implicare şi sprijin!

Practic, prin toate aceste evenimente, copiii din Brăila au fost Moş Crăciun pentru Cristi! Iar asta deoarece, prin sumele de bani adunate la târguri şi diverse acţiuni, ei i-au făcut acestuia un cadou nepreţuit. Prin toate sumele uriaşe donate nu doar că îi uşurează de povara lipsei banilor, dar îi dăruiesc speranţă. Şi, aşa cum am mai spus-o de atâtea ori, voi, toţi cei care aţi donat şi donaţi în continuare pentru el, îi dăruiţi viaţă. Iar pentru toată această implicare şi dăruire vă mulţumim! Mulţumim elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi directorilor care au făcut posibilă această mobilizare extraordinară !

Donaţii de 1.050 lei şi la redacţie

De când cotidianul nostru a reluat campania de strângere de fonduri nu a existat săptămână fără ca brăilenii să nu vină să doneze pentru Cristi şi să îi transmită gândirile lor bune. Înainte de Crăciun, două donaţii s-au primit la redacţie. Prima a fost în valoare de 1.000 lei, din partea unui membru PNL Brăila, iar cea de-a doua, primită de la un donator anonim, a fost de 50 lei. Un alt brăilean cu suflet mare a virat 1.000 lei direct în contul lui Cristi!

Mulţumim tuturor pentru generozitate! Mulţumim că aţi fost alături de Cristi în tot acest timp şi că, împreună, putem face ca povestea lui să aibă un final fericit!
Categorie articol: 

Comentarii