Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni mai au de aşteptat până vor primi şi Cornul

• la acest moment ei primesc doar laptele • pentru componenta “Corn” comisia de licitaţie abia a finalizat evaluarea tehnică a ofertelor şi a deschis capitolul evaluare financiară • dacă vor apărea şi contestaţii sunt slabe şansele ca elevii să primească produsul de patiserie în luna octombrie • vestea bună este că “fructele” ar urma să ajungă în şcoli şi grădiniţele din Brăila undeva din prima jumătate a lunii octombrie

 

A început de două săptămâni noul an şcolar iar Consiliul Judeţean n-a reuşit nici acum să finalizeze procedura de atribuire a contractului de furnizare a componetei “Corn” din programul guvernamental “Lapte - Corn - Fructe”. Asta, în condiţiile în care procedura în discuţie a fost lansată încă din vară. Singurul produs din acest pachet pe care, totuşi, elevii brăileni cuprinşi în program îl primesc la acest moment este “Laptele”, pentru care atribuirea s-a realizat încă din primăvară, şi urmează, într-o săptămână-două, să înceapă livrările şi pentru “Fructe”. “Componenta «lapte» deja se livrează în unităţile de învăţământ, iar la «corn» s-a finalizat evaluarea tehnică, astfel încât suntem în evaluarea financiară a ofertelor. Sperăm să nu fie contestaţii ca să terminăm cât mai repede atribuirea contractului. În ce priveşte componenta «fructe» acolo există deja un contract în vigoare şi urmează să semnăm contractul subsecvent şi să stabilim programul de livrare”, ne-a declarat Cătălin Murea, vicepreşedintele CJ Brăila, cel care are în competenţă partea de achiziţii publice ale autorităţii locale. 

De fapt, licitaţia pentru produsul de patiserie (Corn aşa cum este cunoscută tuturor) a fost lansată oficial în luna iulie, cu termen de înscriere a firmelor interesate până pe 7 august, şi cu o perioadă de evaluare a ofertelor pentru vineri, 1 septembrie. Iată că suntem la finele lunii septembrie şi încă nu s-a terminat cu evaluările astfel încât să se anunţe firma câştigătoare. Dacă vor fi şi contestaţii, şi este de aşteptat să se înregistreze astfel de incidente, dată fiind istoria ultimilor ani la capitolul Licitaţii pentru Lapte-Corn şi, mai ales, că sunt totuşi 5 firme ofertante înscrise în cursa pentru cele aproape 3,7 milioane lei fără TVA, este clar că elevii brăileni vor mai avea de aşteptat săptămâni, dacă nu chiar luni, până când vor primi pachetul întreg. Potrivit datelor disponibile în SEAP, cei 5 ofertanţi sunt următorii: SC “Alpiline” - Brăila, SC “Logistic Media Pop Art” - Ocna Mureş, judeţul Alba, asocierea având drept lider pe “Management Objectives” - Bucureşti şi drept asociat, doar pentru lotul II pe cei de la “Vel Pitar” - Râmnicu Vâlcea, SC “Patisgal” - Galaţi şi SC “Voipan Sil” - Câmpina, judeţul Prahova. Ca o parantează, prin această licitaţie se urmăreşte încheierea unui acord cadru, cu maxim 3 agenţi economici, care să acopere o perioadă de 2 ani şcolari, iar valoarea estimată a contractului este de 3.685.829,4 lei, fără TVA, împărţită pe două loturi (şcoli din municipiu, şcoli din judeţ), totul la un preţ estimativ de 0,33 lei fără TVA/zi/elev.

Revenind, n-ar fi pentru prima dată când se întâmplă astfel de întârzieri: anul trecut, de exemplu, în septembrie, CJ Brăila nu reuşise să contracteze furnizorul pentru Lapte şi Corn. Abia în cursul lunii mai, anul acesta, aşadar cu puţin timp înainte de vacanţa de vară, Consiliul Judeţean Brăila a anunţat atribuirea loturilor “Lapte” şi “Fructe” către firma brăileană “Alpiline” aparţinând directorului Electrica - Distribuţie Brăila, Ştefan Rădulescu, în cadrul a două contracte multianuale care acoperă inclusiv anul şcolar 2018 - 2019, cu o valoare cumulată de peste 13,4 milioane lei, fără TVA. Cea mai mare pondere o are componenta “Lapte”, circa 10,46 milioane lei, fără TVA, în timp ce pentru “Fructe” preţul de atribuire a fost de aproape 2,95 milioane lei, fără TVA.

 

Galaţiul are deja furnizor pentru Corn

La Galaţi, în schimb, furnizorului pentru “Corn” s-a stabilit încă din 12 septembrie, la finalul unei licitaţii lansate, ca şi la Brăila, undeva la începutul lunii iulie. Potrivit anunţului publicat în SEAP, contractul în discuţie a fost împărţit pe 3 loturi, adjudecatari fiind desemnate firmele “Logistic Media Pop Art” SRL (din Ocna Mureş) pentru zonele Pechea şi Târgu Bujor, şi “Alpiline” SRL Brăila pentru zona municipiului vecin. Valoarea totală finală a contractelor este de 4,32 milioane lei, fără TVA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro