Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, avertizaţi să stea departe de droguri

În acest an şcolar, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila va implementa o serie de proiecte naţionale menite să îi convingă pe elevi că este mai bine să stea departe de lumea drogurilor. După cum ne-a precizat coordonatorul Centrului Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat, unul dintre proiectele ce vor fi derulate în rândul tinerilor brăileni este "Absentul", care este de fapt o campanie ce are ca scop prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în rândul adolescenţilor cu vârste între 15-24 ani. Un alt proiect este "Mesajul meu antidrog", ajuns în prezent la ediţia a IX-a. "Rezultatele obţinute până în prezent ne încurajează să dăm continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri", a precizat coordonatorul CPECA Brăila. "Fred goes net" este un alt program care are ca principal obiectiv realizarea de intervenţii timpurii asupra tinerilor care, ca urmare a consumului de droguri, au ajuns pentru prima oară în atenţia poliţiei, şcolii şi/sau angajatorilor. Scopul final este acela de a reduce riscul ca aceşti tineri să devină dependenţi de droguri.
Proiectele de prevenire a consumului de droguri, alcool şi tutun se adresează atât tinerilor, cât şi părinţilor acestora. "Eu şi copilul meu" este un proiect care are ca scop creşterea influenţei factorilor familiali de protecţie, precum şi scăderea factorilor de risc faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri la tineri, prin intervenţii active în familie. "Clase fără fumat"- are ca scop prevenirea consumului de tutun în rândul adolescenţilor prin dezvoltarea de abilităţi personale. "Obiectivele principale ale acestui proiect sunt motivarea elevilor de a rămâne nefumători şi descurajarea experimentării consumului de tutun", a spus psih. Olga Condrat. "Sunt VIP fără alcool" este un proiect care urmăreşte prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15-17 ani, prin cunoaşterea riscurilor asociate consumului de alcool.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro