Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii brăileni au trecut de încă o probă a simulării bacalaureatului

• ieri, liceenii din clasa a XI-a şi a XII-a au susţinut proba la matematică/istorie • simularea se încheie astăzi, cu proba la alegere a profilului şi specializării

 

Liceenii de clasa a XI-a şi a XII-a au mai trecut de o probă a simulării examenului naţional de bacalaureat. Ieri, elevii au susţinut proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie, în funcţie de profilul studiat. Aşa cum se anunţase, elevii de clasa a XI-a au primit la fiecare dintre cele două discipline de examen cerinţe de tip grilă, în proporţie de 30%.

Potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, prezenţa la simularea probei de ieri a fost numeroasă, procentul candidaţilor care au dat testarea fiind de 92,5 la clasa a XI-a şi de 91,5 la clasa a XII-a.

În paralel cu desfăşurarea simulării, Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul dăm #foaiagoală, manifest început la simularea Evaluării naţionale. Simularea examenului de bacalaureat se încheie astăzi, cu proba la alegere a profilului, unde elevii de liceu au putut opta pentru una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie.

Notele obţinute de elevi la simulari nu pot fi contestate, însă pot fi trecute în catalog, strict în baza unei cereri scrise, depusă de elev sau de părinţii acestuia.

 
Categorie articol: 

Comentarii