Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii brăileni au aflat cum pot deveni piloţi ai Forţelor Aeriene Române

• ieri, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, reprezentaţii aviaţiei militare le-au vorbit tinerilor liceeni despre oportunităţile şi posibilităţile oferite de o carieră în cadrul Forţelor Aeriene Române

 

Ieri, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, liceenii au aflat, “direct de la sursă”, care sunt oportunităţile şi posibilităţile unei cariere militare în cadrul Forţelor Aeriene Române, prin intermediul unei campanii de promovare organizată de Statul Major al Forţelor Aeriene, în colaborare cu Direcţia Generală Management Resurse Umane şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au primit detalii legate de oferta educaţională a învăţământului militar de aviaţie şi aspecte din viaţa piloţilor şi a militarilor din Forţele Aeriene, informaţii oferite de reprezentanţi ai Academiei Forţelor Aeriene, Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene şi de militari din cadrul bazelor aeriene.

La sfârşitul întâlnirii, aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române au survolat zona în care se află Colegiul “Bălcescu”.

Campania de promovare se desfăşoară în perioada 28-31 ianuarie în patru judeţe - Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, ultima întâlnire cu elevii având loc astăzi, la Palatul Copiilor din Tulcea.

Cei care doresc o carieră militară în domeniul aviaţiei pot susţine admiterea la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău.

Foto credit: Bogdan Aron PANTILIMON
Categorie articol: 

Comentarii