Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, ajutaţi să se ferească de sfera infracţională

În primele două zile ale "Săptămânii prevenirii criminalităţii", poliţiştii s-au întâlnit cu elevii din mai multe şcoli şi au purtat discuţii pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. Cei mici au primit sfaturi utile din partea oamenilor în uniformă, care să îi ajute să stea la distanţă de sfera infracţională.
Lansarea evenimentului s-a realizat în cadrul unei întâlniri cu liceenii Colegiului Naţional "Ana Aslan" din municipiul Brăila. În deschiderea activităţii, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila a prezentat semnificaţia acestui eveniment pentru Poliţia Română şi pentru parteneri. "Activitatea a urmărit informarea antiinfracţională a elevilor, în scopul prevenirii implicării acestora în fapte penale sau contravenţionale şi se derulează în baza Programului Judeţean de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Poliţişti din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi al Biroului Proximitate, precum şi reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila le-au prezentat elevilor noţiuni precum delincvenţa juvenilă, răspundere penală, infracţiune, contravenţie, vinovăţie, complicitate, instigare, sancţiuni aplicabile minorilor care încalcă legile, precum şi aspecte legate de efectele consumului de substanţe psihoactive", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
La finalul activităţii, elevii au avut de completat un test de verificare a cunoştintelor dobândite în domeniul Codului Penal, iar cei care au răspuns corect au primit Diplome de licean informat. În cadrul activităţii de deschidere a evenimentului, conducerea IPJ Brăila a acordat Diplome de merit reprezentanţilor mass-media prezenţi la activitate, apreciind modul în care s-au implicat în transmiterea mesajelor preventive către populaţie, în cursul anului 2014, una dintre diplome revenind cotidianului "Obiectiv Vocea Brăilei".
Întâlniri ale poliţiştilor cu elevii pe teme de interes din sfera delincvenţei juvenile s-au desfăşurat şi în alte unităţi şcolare din municipiul Brăila, precum Colegiul Tehnic "Panait Istrati", Liceul Tehnologic "Grigore Moisil", Liceul de Artă "Hariclea Darclee", Şcoala Gimnazială "Ecaterina Teodoroiu", dar şi în şcolile din oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei şi din localităţile rurale.
Marţi, în a doua zi a "Săptămânii prevenirii criminalităţii" poliţiştii şi-au făcut remarcată prezenţa în curtea Şcolii Gimnaziale "Al.I.Cuza" Brăila, unde poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale şi cei de la Serviciul Rutier le-au prezentat copiilor autospecialele cu care se deplasează în acţiunile specifice. Elevii Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă", ai Şcolii Gimnaziale "Aurel Vlaicu", ai Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", ai Colegiului Tehnic "C.D.Neniţescu" au avut şi ei parte de întâlniri palpitante cu oamenii legii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro