Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii au abonamente Braicar reduse cu 50%, pe întreg anul calendaristic

• consilierii municipali au spus „da”, la şedinţa ordinară de vineri, la proiectul privind subvenţionarea cu 50% a abonamentelor „Braicar” în cazul elevilor • practic, tariful pentru transportul cu autobuzul sau tramvaiul al elevilor, a fost stabilit la 38 lei/lună, iar decontarea de 50% se va face la unităţile de învăţământ

 

Membrii CLM Brăila au aprobat subvenţionarea cu 50% a abonamentelor pe mijloacele de transport în comun în cazul elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului. Noutatea este că, tot cu această ocazie, s-a stabilit ca reducerea să fie valabilă şi în perioada vacanţelor, nu doar a anului şcolar, cum era înainte. De asemenea, trebuie specificat că preţul unui abonament care era până acum calculat la 37 lei pentru elevi, a fost mărit cu 1 leu. Astfel că un abonament pentru elevii brăileni va costa 38 lei şi va fi decontat ulterior 50% de către unităţile de învăţământ, după cum se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Cum era de aşteptat, acest punct de pe ordinea de zi a suscitat interesul consilierilor municipali. Mai exact, PNL-iştii, în frunte cu Sorin Ioniţă, i-au cerut primarului să încerce să acorde totuşi subvenţie 100% pentru elevii brăileni, aşa cum s-a discutat în trecut.

„Noi am încercat în acest consiliu şi am reuşit prin votul tuturor consilierilor să aprobăm acordarea de abonamente subvenţionate 100% pentru elevi, numai că ştiţi, conform materialelor depuse la acest proiect de hotărâre, Prefectura a avut o opinie total diferită. În concluzie, astăzi, acordăm abonamente subvenţionate 50% elevilor, pe tot anul calendaristic, faţă de anul şcolar, cum era până acum. Adică şi pe perioada vacanţelor. Nu există niciun fel de discriminare între elevii de şcoală generală, liceu, şcoală profesională, deci pentru toţi. În paralel, deşi nu constituie subiectul acestei şedinţe, vă anunţ că s-a depus un proiect de lege în Parlament, prin care administraţia locală poate aloca o subvenţie de minim 50% şi în cazul elevilor (în prezent, se poate acorda maxim 50% n.red.), la fel cum este la studenţi. Când vom avea acest proiect de lege vom veni cu o nouă hotărâre de Consiliu Local”, a afirmat la rândul său primarul Marian Dragomir.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cele din urmă cu 21 voturi „pentru”. Precizăm că social-democratul Ionuţ Pisică nu a participat la vot, iar de la şedinţă au absentat motivat 5 consilieri: PNL-iştii Cătălin Hagiu, Costel Bălan, Marian Fusea, PSD-ista Cristiana Voineag şi de la ALDE, Daniela Rădulescu.
Categorie articol: 

Comentarii