Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii şi profesorii de la “Mihu Dragomir” au sărbătorit Ziua Şcolii

• la fel ca anii trecuţi, evenimentul a fost marcat printr-o serie de concursuri, expoziţii şi momente artistice

 

Sărbătoare la Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir”! Vineri, 8 noiembrie, elevii, profesorii şi părinţii au celebrat Ziua Şcolii, eveniment marcat printr-o serie de activităţi dedicate acestei ocazii speciale în viaţa unităţi de învăţământ.

Este vorba despre două expoziţii amenajate în şcoală, una de pictură, realizată de profesorul Marian Prundea, şi una de tablouri realizate în tehnica quilling de către elevii participanţi la proiectul “Educaţia prin artă”.

Elevii au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul proiectul judeţean “Pelerinaj sentimental cu Mihu Dragomir”, aflat la a V-a ediţie, proiect ce s-a derulat pentru toate secţiunile - simpozion cadre didactice şi concursuri pentru elevi (recitare, pictură, traduceri).

Un alt proiect ce a devenit o tradiţie a unităţii de învăţământ şi care are în calendar o activitate desfaşurată de Ziua Şcolii este proiectul judeţean “Şi eu pot!”, dedicat elevilor cu nevoi educaţionale speciale.

Un moment deosebit a fost deschiderea expoziţiei de documente autentice “Din viaţa lui Mihu Dragomir”. Astfel, la 100 de ani de la naşterea poetului mai multe documente au fost donate şcolii de scriitorul brăilean Ioan Munteanu. Acesta a fost şi invitatul special al evenimentului şi le-a vorbit elevilor despre viaţa şi opera lui Mihu Dragomir.

Cum pe 8 noiembrie au fost sărbătoriţi Sfinţii Mihail şi Gavril, unitatea de învăţământ a inclus în programul activităţilor şi o Slujbă de binecuvântare.

Activităţile s-au încheiat cu un program artistic pregătit şi prezentat de elevii şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice
Categorie articol: 

Comentarii