Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii şi profesorii de la “Eminescu”, “ceată de îngeri” pentru Ana

• timp de o săptămână aceştia au organizat o campanie de strângere de fonduri pentru fosta lor colegă şi au adunat 8.400 lei • în paralel, vineri, donaţiile la redacţie au sosit una după alta • de Crăciun, Ana îşi doreşte de la Moş “un sac plin de sănătate” • noi putem fi “îngerii” ei de sărbători şi cu o mică donaţie o putem ajuta să strângă bănuţii necesari investigaţiilor şi tratamentului care o pot face bine

 

Atunci când peste 900 de elevi şi profesori luptă pentru un scop comun, miracolele se întâmplă! Asta a demonstrat colectivul Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Brăila, care a organizat pe parcursul săptămânii trecute o colectă pentru fosta lor colegă, Ana Maria Ciutacu, diagnosticată cu cancer, în prezent elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. Campania a pornit la iniţiativa liderilor Consiliului Şcolar al Elevilor, reprezentat de Alessia Oancea şi Ioana Vîlcea, ambele eleve în clasa a VII-a B, şi toţi colegii lor mai mici sau mai mari s-au alăturat demersului. În fiecare zi, cele două fete au mers cu urna din clasă în clasă şi au adunat donaţiile venite din partea copiilor şi profesorilor, iar când au tras linie au adunat exact 8.401 lei. Însă frumuseţea gestului lor nu se reflectă doar în uriaşa sumă strânsă, ci şi în fiecare mesaj care a însoţit donaţiile. Pentru că, aşa cum ne-au mărturisit cele două directoare ale şcolii, prof.  Victorina Ciomîrtan şi Mihaela Baltă, pe chipul fiecărui copil care punea un bănuţ în urmă se putea citi gândul bun şi speranţa ca Ana să se facă bine. Iar ca gândurile lor să prindă contur, colectivul unităţii de învăţământ i-au transmis fostei lor colege şi două scrisorele.

Vineri, Alessia şi Ioana şi-au asumat rolul de mesageri ai colegilor şi au venit împreună cu directoarele şcolii la sediul redacţiei “Obiectiv” pentru a ne înmâna bănuţii adunaţi, suma urmând să ajungă apoi la familia Anei.

Le mulţumim din suflet tuturor elevilor şi profesorilor Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, oameni minunaţi care ne-au arătat în fiecare campanie umanitară organizată de cotidianul nostru, şi nu numai, că măreţia unui om stă în fiecare gest mic pe care îl face! 

 

Alte patru donaţii la redacţie

Vineri, donaţiile pentru Ana la sediul redacţiei nostre au venit una după alta. Prima donaţie, anonimă, a fost în valoare de 500 lei, însoţită, bineînţeles, de cele mai sincere urări de sănătate. A doua donaţie a fost de 100 lei, venită din partea unei brăilence care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Cea de-a treia donaţie a venit din partea a două surori, Maria şi Ioana, în vârstă de 9, respectiv 7 ani. Aflând povestea Anei, cele două fetiţe l-au trimis pe tatăl lor la sediul nostru cu suma de 400 lei, bănuţi ce vor ajunge la adolescenta care se luptă cu cancerul. Tot cu dorinţa ca Ana să se facă sănătoasă a donat bani şi Ana Maria M, aceasta dăruind suma de 150 lei. Le mulţumim din suflet acestor minunaţi donatori şi sperăm ca tot mai mulţi oameni să le urmeze exemplul!

Precizăm că de la începutul campaniei de strângere de fonduri pentru Ana Maria Ciutacu la sediul redacţiei noastre s-au adunat 9.901 lei.

Donaţiile rămân în continuare deschise la redacţia cotidianului “Obiectiv”, str. Mihai Eminescu nr. 56, etajul 2, de luni până vineri între orele 10.00-17.00.

De asemenea, donaţii se pot face şi direct pe Facebook, pe pagina Toghether for Ana Maria Ciutacu.

Şi tot pe Facebook s-a creat un grup special - Împreună pentru Ana, unde oamenii pot intra şi licita diverse obiecte, banii urmând să ajungă apoi la familia adolescentei.

 

Fiţi şi voi UNIVERSUL Anei! Oferiţi-i praful de stele cu care să-şi îndeplinească dorinţa! Orice sprijin, oricât de mic, e important pentru Ana.

Fiţi îngerii ei de Crăciun şi daţi-i puterea pe care atât de mult şi-o doreşte!

 
Categorie articol: 

Comentarii