Mergi la conţinutul principal

Elevi din 6 şcoli gimnaziale din judeţul Brăila vor beneficia de educaţie non-formală cu ajutorul roboticii

• Velocity, echipa de robotică a Colegiului “Murgoci”, lansează un concurs dedicat elevilor şi profesorilor din şcolile gimnaziale din Brăila, dornici să descopere şi să exploreze lumea roboticii • în perioada 14 septembire – 5 octombrie 2020, elevii cu vârste între 10 şi 15 ani sunt invitaţi să se înscrie, în echipe de maxim 10 membri, în competiţia pentru şase kit-uri de robotică LEGO

 

Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila şi Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti lansează un concurs susţinut de Fundaţia Orange şi dedicat elevilor şi profesorilor din şcolile gimnaziale din Brăila, dornici să descopere şi să exploreze lumea roboticii.

În perioada 14 septembire – 5 octombrie 2020, elevii cu vârste între 10 şi 15 ani din judeţul Brăila sunt invitaţi să se înscrie, în echipe de maxim 10 membri, în competiţia pentru şase kit-uri de robotică LEGO. În cadrul competiţiei, echipele de elevi, alături de profesorii mentori, vor realiza o serie de materiale grafice, video şi scrise. În urma concursului, în şcolile echipelor câştigătoare vor fi înfiinţate 6 noi cluburi de robotică, în cadrul cărora elevii vor avea parte de consiliere, mentorat şi seminarii interactive pe teme de robotică. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 12 octombrie 2020. Detalii complete privind înscrierea şi regulamentul de concurs sunt disponibile aici

 “Robotica la Murgoci a debutat acum patru ani şi se datorează câtorva elevi de gimnaziu, care nu prea ştiau ce înseamnă S.T.E.M (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică), dar care doreau să participe la concursuri. Astăzi, avem o echipă cu elevi de gimnaziu şi liceu, care au descoperit aproape toate tainele roboticii, dar şi-au dezvoltat şi abilităţile de lucru în echipă, discurs public şi mentorat. Astfel s-a născut această idee, din dorinţa de a da mai departe din experienţa lor copiilor din gimnaziu. Cea mai mare satisfacţie va fi atunci când se vor întoarce în şcolile în care au învăţat şi vor împărtăşi din cunoştinţele lor colegilor mai mici”, a declarat prof. Paul Prus de la Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila şi mentorul echipei.

Concursul marchează prima etapă a proiectului „Velocity for our Community”, o iniţiativă ce promovează educaţia non-formală de tip S.T.E.M. într-un mediu defavorizat.

Proiectul este dezvoltat de Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti (ApEAL) şi finanţat de Fundaţia Orange, cu suma de 32.000 lei, prin intermediul “Susţine un ONG”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaţilor companiei Orange în proiecte sociale.

“Ideea realizării acestui proiect a apărut firesc, ca urmare a curiozităţii elevilor care a fost foarte mare încă de când au auzit prima dată cuvântul «robotică». Prin urmare, cei din echipă au urmat cursuri de dezvoltare personală şi au descoperit singuri ce este robotica, au invitat mereu elevii curioşi care doreau să descopere tainele acestei ştiinţe la hub-ul echipei, iar acum îşi doresc să-şi extindă activitatea către alte şase şcoli din judeţ”, a declarat Şerban Moldoveanu, fondatorul Asociaţiei pentru Antreprenoriat Leadership Bucureşti (ApEAL).

“Mă bucură mult orice formă în care pot contribui la mai binele celorlalţi, iar programul «Susţine un ONG» îmi oferă exact această oportunitate. Sunt foarte entuziasmată că voi avea şansa să transform în realitate acest proiect în care cred şi pe care-l consider util pentru întreaga comunitate locală: elevi, profesori, părinţi şi chiar mediul de afaceri”, a declarat Ioana Grigore, HR Manager Orange Services, coordonatorul proiectului.

 

Despre echipa Velocity

“Velocity” este prima echipă brăileană de robotică, din care azi fac parte 30 de elevi ai Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci”. Cu ambiţie, pasiune şi creativitate, în numai 3 ani, au dezvoltat proiecte impresionante, cu rezultate pe măsură. Au participat la cele mai puternice concursuri de profil. Robotul care rezolvă cubul rubik în puţin peste 100 secunde şi cel construit pentru ecologizare le-au adus premii şi recunoaştere la nivel naţional. Au învăţat să funcţioneze în echipă, şi-au dezvoltat spiritul antreprenorial şi capacitatea de a rezolva probleme. Şi ceva în plus, care a contat cât toate titlurile la un loc: au înţeles cât de important este să aducă valoare comunităţii din care fac parte.

 

Despre Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership Bucureşti (ApEAL)

Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat şi Leadership Bucureşti a luat naştere în anul 2009, iar de atunci creeaza şi şlefuieşte un model de educaţie de succes pentru dezvoltarea comunităţilor. Misiunea asociaţiei este aceea de a crea bunăstare durabilă prin educaţie, atât la nivel personal, cât şi de comunitate, iar printre obiectivele pe care le-am avut încă de la început se regăsesc promovarea educaţiei şi iniţiativei antreprenoriale economice, culturale, sociale şi educaţionale ca bază pentru o bunăstare durabilă şi pentru a forma antreprenori responsabili social sau promovarea turismului românesc, a zonelor şi resurselor turistice din România.


Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit şi se implică în viaţa comunităţii, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Reprezentanţii şcolilor care sunt interesaţi să participe la concurs sunt rugaţi să ne urmărească în continuare pe facebook.com/velocityroboticsteam sau instagram.com/velocityroboticsbr pentru a fi la curent cu toate noutăţile legate de acest proiect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro