Mergi la conţinutul principal

Elevi de la “Murgoci” la facultăţi de top din Europa

• mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” au aplicat şi au fost acceptaţi la universităţi cu renume din Anglia sau Olanda • artă, business, psihologie clinică, drept internaţional sau stiinţa calculatoarelor sunt domeniile în care aceştia vor să performeze • redactorii cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” au stat de vorbă cu ei, iar astăzi vă împărtăşim poveştile lor

 

Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” are cu ce se mândri! Pe lângă rezultatele excepţionale obţinute an de an la olimpiade, concursuri şi la examenele naţionale, liceul se mândreşte cu elevii săi, tineri pasionaţi care nu se tem să îşi urmeze visele. Este şi cazul unor elevi care au fost admişi la universităţi de renume din Europa, unii chiar la trei sau patru facultăţi de top din Marea Britanie.

Artă, business, psihologie clinică, drept internaţional sau stiinţa calculatoarelor sunt domeniile în care aceştia îşi doresc să facă performanţă. Redactorii cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” au stat de vorbă cu ei, iar astăzi vă împărtăşim poveştile lor.

 

Andreea Dascălu va studia Artă, cultură şi media

Andreea Dascălu a aplicat şi a fost acceptată la Universitatea din Lancaster (Anglia) - la specializarea Engleză-Franceză şi la Universitatatea din Groningen (Olanda) - specializarea Artă, cultură şi media.

Ea ne-a mărturisit că procesul de admitere a fost unul destul de complicat, dar că efortul a meritat în final. “Scrisoarea de intenţie contează cam 50% şi în aceasta îţi arăţi tu adevărata ta latură umană, personalitatea ta. Sunt foarte interesaţi să vadă ce fel de om eşti, nu doar performanţele academice. De ce vrei acolo şi de ce să te accepte în principal? Este extrem de importantă această scrisoare de intenţie. Aleg să rămân la Artă, cultură şi media. Mă reprezintă mai mult aceste domenii. Să produci o melodie într-un studio sau să fii organizator de festivaluri, să devii chiar şi reporter sau jurnalist, asta mi se pare foarte interesant iar această specializare le combină pe toate”, susţine aceasta.

Andreea se declară pasionată de limbi străine şi artă. În liceu s-a implicat în mai multe activităţi de voluntariat, un proiect de suflet fiind “Ajungem MARI”, în cadrul căruia a mers în fiecare săptămână şi a făcut teme şi diverse activităţi cu copiii din centrele de plasament.

Tânăra le recomandă tuturor celor care vor să studieze la o facultate din Europa să se documenteze foarte bine înainte. 

“Să nu aibă impresia că e foarte scump şi din prima nu se poate pentru că există foarte multe opţiuni. Dacă îţi doreşti cu adevărat reuşeşti într-un mod care să fie şi prietenos cu bugetul. Le urez succes tuturor celor care mai aplică şi sper să ne vedem în Olanda”, este mesajul ei.

 

Cristian Bădulescu merge la Drept internaţional, în Olanda

Cristian Bădulescu, elev la profilul filologie-bilingv engleză, va merge tot în Olanda, la Groningen. Pasionat de dezbateri, el a ales să studieze Dreptul internaţional. Şi el a recunoscut că procesul de admitere este unul îndelungat şi stresant, dar a fost foarte fericit când a văzut că este acceptat.

“Îmi place public speaking-ul, îmi place să vorbesc în faţa unei mulţimi şi de-a lungul liceului am practicat dezbateri, am fost la concursuri, mi-a plăcut şi am zis să găsesc ceva care să îmbine ce îmi place să fac cu ceva mai practic. Sunt mult mai multe posibilităţi cu Drept internaţional, m-aş putea stabili în altă ţară,  aş putea rămâne la Tribunalul internaţional sau la ambasade”, susţine Cristian.

Întrebat dacă se va întoarce în ţară după studii, acesta ne-a mărturisit că nu se gândeşte să revină.

“Nu mă întorc în România. Nu fug de România, dar nu aş putea practica dreptul pe are îl fac acolo aici, condiţiile din România sunt precare, iar lumea e puţin cam înapoiată, nu are mintea aşa deschisă”, este de părere Cristian.

 

Cristiana Niţu a ales Psihologia Clinică

Cristiana Niţu va merge şi ea în Olanda la Groningen, însă la specializarea Psihologie clinică.

“Îmi place acest domeniu. Întotdeauna mi-a plăcut să ascult oamenii, să încerc să le dau o altă perpectivă a problemei. E o provocare această specializare, mi se pare mult mai interesantă. Am ales Olanda pentru că mi se pare că raportul dintre ce primeşti şi preţ e foarte ok. Taxa e de 2.060 euro/an. Comparat cu Anglia unde e mai scump, nu cred că s-ar fi meritat să iau împrumutul acela. Facultatea e destul de sus, oraşul e unul universitar, sunt foarte mulţi tineri. Cred că o să-mi placă acolo”, declară Cristiana.

Tânăra ne-a spus că după studii ar vrea să rămână să profeseze acolo, dar lucrurile se pot schimba în funcţie de oportunităţile care apar pe parcurs.

“Am învăţat să am răbdare, ceea ce mi se pare destul de important când lucrezi cu oamenii. Sunt o persoană empatică, adică îmi place foarte mult să mă pun în pielea celorlalţi şi când e o situaţie să o analizez, să o privesc din toate punctele de vedere, dar în acelaşi timp să fac şi ce simt. Am încercat mereu să găsesc o balanţă între raţiune şi instinct. Visul meu e să ştiu că am schimbat ceva pentru cineva, că am fost ce trebuia pentru cineva la un momentul dat”, susţine aceasta.

 

Andreea Nechita a fost admisă la 4 universităţi din Marea Britanie

Este vorba despre Southampton, Warwick, Surrey şi Bath. Specializările alese de ea sunt Computer Science (Ştiinţa Calculatoarelor) şi Computer Science with Ciber Security (Ştiinţa Calculatoarelor şi Securitate cibernetică).

“Mi-ar plăcea să urmez Computer Science with Ciber Security. Mă văd lucrând în domeniul acesta, îmi place şi, spre deosebire de alte domenii ale informaticii, mi se pare mult mai axat pe matematică. Anglia mă atrage din punct de vedere al culturii, dar în principal pentru servicii şi calitatea învăţământului. Desigur, şi pentru oportunităţi. Sunt o persoană pasionată şi dedicată care vrea să ajungă acolo unde îşi doreşte”, şi-a motivat Andreea alegerea specializării.

Până în toamnă, când va fi studentă cu acte în regulă, ea va trebui să promoveze examenul de bacalaureat cu note foarte mari pentru a îndeplini condiţiile de admitere. Însă, aşa cum susţine Andreea, acest lucru nu va fi o problemă.

 

Alexandru Gabriel Beciu vrea să facă business

Alexandru Gabriel Beciu e hotărât să facă business şi imediat ce se vor deschide aplicaţiile îşi va depune dosarul la facultăţi din Danemarca şi Olanda. În Danemarca la Kea (Copenhaga) şi la Aarhus University, iar în Olanda la Universitatea din Haga şi Rotterdam Businees School.

“Am ales Danemarca pentru că îmi oferă cele mai bune oportunităţi. Faţă de Olanda, profilul se pliază mai mult pe ceea ce îmi doresc eu: business.

De mic mi-a plăcut latura asta cu economia, cu oameni care influenţează o ţară, cu antreprenoriat. De mic am încercat să mă interesez despre bursă, despre piaţa bursei, să analizez grafice şi să fac previziuni.”, spune Alexandru.

Acesta ne-a declarat că după facultate va reveni în ţară pentru că vede un potenţial enorm pe zona de business. “Sunt mulţi oameni care nu valorifică ce poate să ofere România. Sunt anumite probleme, dar se pot rezolva. Oamenii care într-adevăr cred şi vor să schimbe ceva vor reuşi. Şi până la urmă vor ajuta şi pe alţii şi vor implementa ideea asta că România e o ţară foarte bună, mai bună decât alte ţări din Europa, dar nu e împinsă în direcţia care trebuie. Vreau să demonstreez că poţi să faci ceva aici. Sunt exemple mari care au reuşit să facă ceva aici. Ne trebuie puţină încredere”, susţine tânărul.

 

Ruxandra Perţache îşi va urma chemarea artistică

Ruxandra Perţache a aplicat la 5 universităţi din Regat, fiind admisă deja la 3 dintre ele: Northumbria, Coventry şi Westminster. Deşi mulţi tineri care studiază la profilul Ştiinţele Naturii merg la facultate pe medicină, Ruxandra, fire creativă, a ales să îşi urmeze chemarea şi s-a înscris la două specializări: Animaţie şi Ilustraţie.

“De când am fost mică mi-a plăcut foarte mult să desenez, iar a doua mea mare pasiune a fost cititul. M-au atras foarte mult benzile desenate, comic-urile, animaţiile şi am zis că asta mi-ar plăcea să fac şi eu. Pe viitor mi-ar plăcea foarte mult să fiu un comic artist. Mi-ar plăcea enorm!”, spune Ruxandra.

Decizia de a merge pe latura artistică nu a fost una tocmai uşoară, după cum ne-a mărturisit chiar ea.

“Iniţial aş fi vrut la Litere pentru că îmi place să scriu şi să citesc. Am vrut şi la Arhitectură, că era legat de desen, doar că mi s-au părut nepotrivite şi am realizat cam pe ultima sută de metri că asta e ce voiam. Şi am fost influenţată şi de ce spuneau cei din afară: că e greu, că e o meserie care nu e uşor îmbrăţişată, mulţi au considerat că un artist e un muritor de foame sau că nu e o meserie adevărată, că practic nu produci ceva anume. Dar să faci artă şi lucruri de entertainment, din punctul meu de vedere, sunt foarte importante şi cred că e o meserie la fel de importantă ca oricare alta. Am zis că asta e ceea ce vreau să fac eu. Nu caut bani, nu caut faimă, asta vreau să fac pentru că asta îmi place şi asta mă văd făcând în viitor”, ne-a povestit aceasta.

De precizat că pe lângă cei şase elevi mai sunt şi alţi tineri de la “Murgoci” care şi-au depus dosare sau aşteaptă răspunsuri de la universităţi de top din Europa.

Felicitări tuturor şi mult succes pe mai departe!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro