Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevi în practică la Jandarmeria Brăila

• cei care au fost admişi la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi în ianuarie 2018 vor afla ce înseamnă cu adevărat meseria pe care au ales-o în săptămânile ce urmează • elevii efectuează stagiul de practică la IJJ Brăila, iar la finele anului vor deveni lucrători cu acte-n regulă în Jandarmeria Română

 

Timp de câteva săptămâni, Jandarmeria brăileană are forţe proaspete. Asta, pentru că opt elevi de la şcolile de subofiţeri din Drăgăşani şi Fălticeni au venit în practică la instituţie. Tinerii sunt din Brăila şi se gândesc să rămână la IJJ şi după absolvirea şcolilor militare, în afară de unul singur care-şi doreşte o carieră la Bucureşti.

Elevii au fost prezentaţi de către col. Vasile Moţ, şeful instituţiei brăilene, în cadrul unei conferinţe de presă. “Am plăcerea să vă prezint viitorul Jandarmeriei Brăila, pe tinerii noştri colegi, care vor finaliza studiile la finalul anului curent şi vor fi alături de noi în misiunile pe care le vom executa. Momentan, ei se află în stagiul de practică”, a declarat col. Vasile Moţ.

Tinerii au început cursurile în ianuarie 2018. Aceştia ne-au declarat că au ales meseria de jandarm, pentru că este un loc de muncă stabil, dar şi pentru că şi-au dorit încă din copilărie să îmbrace uniforma militară. “Am ales această meserie pentru că nu toată lumea poate îmbrăca o uniformă militară. Îţi trebuie multă minte, energie şi curaj. Trebuie să ştii să te mulezi după fiecare om, pentru că în stradă o să întâlnim orice fel de caracter şi trebuie să ştim să vorbim cu fiecare om în parte, indiferent de nivelul lui social”, este de părere elev Georgică Crăciun, de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexadru Ghica” Drăgăşani.

“Am ales această meserie pentru stabilitate şi pentru uniformă. Îmi doresc să fac carieră”, ne-a spus, scurt şi la obiect, elev Daniel Petrea, din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii