Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevele Alexandrinei Soare au realizat surpriza etapei, invingind Astralul in propriul fieff

Cu toate ca pleca cu sansa a doua, formatia braileana a facut o partida foarte buna la Buzau si a obtinut un frumos succes in fata Astralului care dupa ce a iesit din lupta pentru titlu trebuie sa-si atinga cel de-al doilea obiectiv, acela de a-si asigura un loc de cupa europeana.
Dupa ce a studiat citeva partide ale buzoiencelor, profesoara Alexandrina Soare a considerat ca principalul pericol al Astralului il constituie Amelia Busuioceanu si le-a cerut elevelor sale sa o marcheze strict pentru ca aceasta sa nu-si poata face jocul.
Cu o aparare ermetica si un atac mult mai sigur decit in partidele anterioare, HC Dunarea a preluat initiativa inca din start si a condus ostilitatile in joc si pe tabela pina in minutul 24, cind scorul a redevenit egal, 9-9.
Abia in acel moment spectatorii buzoieni au inceput sa-si incurajeze frenetic favoritele si sa spere intr-o victorie a Astralului.
In teren, elevele antrenoarei Valentina Cozma au avut o perioada foarte buna, iar Lipan, Busuioceanu si Georgeta Patru au marcat golurile care, la pauza, asigurau gazdelor un linistitor avantaj de trei goluri.

Asandei a facut marcaj strict la Lipan si formatia braileana a intors rezultatul

Repriza a doua a fost la fel viu disputata, insa din nou tactic jocul a fost dominat de HC Dunarea. Considerind ca, de aceasta data, nu Busuioceanu este principalul pericol ci Anca Lipan, profesoara Alexandrina Soare a desemnat-o pe Sanda Asandei sa o supravegheze indeaproape pe interul Astralului.
In aceste conditii, formatia braileana a reusit sa se apropie treptat de adversara sa si sa restabileasca egalitatea in minutul 51, la 19-19.
Echilibrul s-a pastrat pina in minutul 58 cind, la scorul de 22-22, s-a derulat un prim moment psihologic al meciului, unul care ar fi putut inclina balanta victoriei mai intii spre tabara braileana, dar Ramona Ruscior a ratat aruncarea de la 7 metri si apoi, imediat, spre cea buzoiana. Goran a initiat un contraatac, dar Ionela Cucu a ratat in situatie de unu la unu cu portarul Dana Goldic.
Ambele formatii au trecut apoi, din nou, pe linga gol iar cu o secunda inainte de final, HC Dunarea a obtinut o aruncare de la 7 metri.
Sansa victoriei incepea sa surida din nou echipei brailene, iar ea depindea de stapinirea de sine a celor mai experimentate jucatoare brailene, Marinela Patru si Ramona Ruscior. Deoarece ambele ratasera pina atunci cite o aruncare de la 7 metri, antrenoarea Alexandrina Soare le-a chemat si le-a intrebat cine isi asuma responsabilitatea. Ambele s-au oferit sa execute aruncarea de la 7 metri. Acesta a fost cel de-al doilea moment decisiv al meciului, iar intuitia antrenoarei Alexandrina Soare, care a optat pentru Marinela Patru, a functionat din nou. Patru a marcat si HC Dunarea a obtinut un succes important care poate reprezenta chiar surpriza etapei.
Pentru Astral au marcat Lipan 13, Busuioceanu 2, Georgeta Patru 2, Rimbu, Neghea, Goran, Cucu si Radulescu, iar pentru HC Dunarea Marinela Patru 7, Ramona Ruscior 4, Liliana Craciun 4, Irina Tomuleanu 3, Irina Radovici 2, Sanda Asandei 2, Adriana Leordean.

"Sint multumita de rezultat, dar mai ales de jocul echipei" declara profesoara Alexandrina Soare

La finalul meciului, foarte fericita de victorie, profesoara Alexandrina Soare considera ca acest succes este rezultatul unei evolutii a echipei foarte sigure si lipsite de inhibitii: "Simt o bucurie extraordinara. Te bucuri intotdeauna dupa ultimul joc cistigat, dar de data aceasta pot sa spun ca sint multumita nu numai de rezultat, ci si de jocul echipei. Am jucat faza de aparare fara greseala, iar in atac nu am facut nici 10 % din greselile pe care le-am facut in alte partide. Pina acum s-ar putea considera ca echipa joaca mai bine afara si rezultatele reflecta acest lucru. Se pare ca din dorinta de a juca cit mai bine in fata propriilor spectatori, fetele risca mai mult si gresesc mai mult. Poate incepind cu etapa urmatoare vom reusi sa trecem peste aceasta inhibitie si sa oferim suporterilor nostri un succes si pe teren propriu. Dar totodata ii rog pe spectatori sa ne sprijine in momentele grele ale partidei cu CSM Cetate Deva pe care o vom disputa etapa viitoare pe teren propriu".

"Cel mai bun joc pe care HC Dunarea l-a facut in acest campionat", aprecia imediat dupa joc directorul sportiv, Teodor Ciochia

Destul de rezervat in declaratii la inceputul meciului, deoarece HC Dunarea urma sa intilneasca una dintre formatiile greu de invins pe teren propriu, Teodor Ciochia si-a aratat din plin multumirea la finalul partidei nu numai pentru victoria in sine, ci si pentru ca, in opinia sa, formatia braileana a evoluat la un nivel foarte inalt. "Am demonstrat ca sintem o echipa unita, omogena, pe terenul uneia dintre formatiile puternice ale campionatului care are in lot individualitati precum Busuioceanu, Lipan si Iorga, jucatoare convocate la un stagiu de pregatire a lotului national de senioare.
Faptul ca nu aveam ce pierde a facut ca fetele noastre sa joace relaxat si astfel am obtinut un succes surprinzator pentru multi. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai bun joc pe care HC Dunarea l-a facut in acest campionat si nu cu o echipa oarecare, ci cu una care a fost invinsa pe teren propriu doar de lidera Rulmentul Brasov".

"Astazi am gresit mai mult si am platit", constata la finalul partidei antrenoarea Astralului

La conferinta de presa, antrenoarea buzoiana Valentina Cozma nu a putut ascunde cit de mult o afecta aceasta neasteptata infringere:
"Chiar daca la mijlocul acestei saptamini am mai disputat un meci oficial, cu Rapidul, jucatoarele noastre nu au nici o scuza in privinta rezultatului de astazi. Victoria de miercuri trebuia sa le mobilizeze nu sa le creeze o stare de automultumire. Pacat, aveam un culoar foarte bun pentru a accede in cupele europene. Astazi am gresit si am platit. Sper ca acesta sa fie un dus rece pentru noi, iar la finalul campionatului sa ne realizam obiectivul calificarii in cupele europene".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii