Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eleva din Braila, cistigatoare la concursul national "Mesajul meu antidrog"

O eleva din Braila care a participat la concursul national "Mesajul meu antidrog", derulat in intreaga tara de Agentia Nationala Antidrog prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog a ocupat un loc fruntas. Ana Iulia Negoita, eleva in clasa a VIII-a la Scoala "Ion Creanga" a iesit pe locul III pe tara la sectiunea spot. Eleva a reusit sa realizeze o lucrare de exceptie sub indrumarea profesoarei Angela Olaru. In prezent, Ana invata in clasa a IX-a la Colegiul National "Nicolae Balcescu". Tema din acest an a concursului a fost "Tu ce urme lasi in viata?", iar sectiunile la care elevii s-au putut inscrie au fost eseu literar, arte vizuale, film, spot, fotografie, proiect ecologic, creatie muzicala, pagina web. Numai de la Braila s-au inscris peste 300 de concurenti la toate sectiunile si cele mai bune lucrari au participat la selectia nationala.
Mai intii, toate materialele au fost evaluate la nivel local de catre un juriu format din profesori de specialitate pentru fiecare sectiune din concurs, iar cele care au obtinut primele trei locuri la etapa judeteana au fost trimise la Agentia Nationala Antidrog.
Toti cistigatorii, impreuna cu profesorul coordonator vor fi invitati sa participe la festivitatea de premiere ce va avea loc la Palatul Copiilor din Bucuresti in perioada 12-14 noiembrie.
"Concursul “Mesajul meu antidrog” editia a VI-a se va desfasura si anul viitor si va fi implemenat la nivel local de Nicoleta Codrescu, specialistul pe probleme de educatie-invatamint din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila (CPECA) care a coordonat acest proiect inca de la primele editii. Proiectul are drept obiectiv principal prevenirea consumului de tutun, alcool si droguri la copii si adolescenti prin implicarea lor in activitati extrascolare care sa ii atraga si sa ii intereseze. In acest fel elevii vor constientiza ca drogurile nu sint niciodata o alternativa, iar daca au nevoie de sprijin ei trebuie sa stie unde pot sa il primeasca", a precizat coordonatorul CPECA, psih. Elena Nechifor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii