Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev prins cu un cuţit asupra sa în curtea Colegiului “Ana Aslan”

• poliţiştii au fost sesizaţi, l-au identificat pe elevul respectiv şi fac cercetări pentru port de obiecte periculoase

 

Un mesaj de “ajutor”, dacă ne putem exprima aşa, a fost transmis către redacţia cotidianului nostru, de părinţii unor elevi de la Colegiul “Ana Aslan. În sesizarea trimisă redacţiei se vorbeşte despre un elev de 16 ani, prins cu un cuţit asupra sa în incinta şcolii, dar faţă de care conducerea unităţii de învăţământ nu a luat nicio măsură. În baza celor reclamate, am cerut date la Poliţie şi am constatat că, într-adevăr, la IPJ Brăila s-a făcut o sesizare cu privire la faptul că elevul are un cuţit tip briceag asupra sa. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au dat startul cercetărilor, fiind vorba despre infracţiunea de port ilegal de obiecte periculoase.

 

Sesizarea

 “Există la Brăila, în cadrul Colegiului Ana Aslan, doamna directoare Gina Miron, care se pare că nu intenţionează să ia prea multe măsuri de siguranţă, atunci când un elev de clasa a noua este prins cu un cuţit, a cărui lamă are, nici mai mult, nici mai puţin, de 37 de centimetri. Doamna Directoare susţine că băiatul prins cu cuţitul a fost dus la poliţie, însă a declarat că nu va face nimic mai mult pentru siguranţa celorlalţi copii - fiindcă nu e cazul: «elevul e inofensiv, a fost o greşeală din partea lui, vine dintr-o familie amărâtă. Să îi mai dăm o şansă». Nimeni nu a spus că nu merită o şansă, dar atunci când doi elevi s-au încăierat uşor în incinta liceului, deoarece părinţii unuia dintre ei erau în poliţie, a ştiut să ia măsuri. Pe copilul bătut l-a trimis la psiholog, că are nevoie. Pe cel cu cuţit de 37 de cm nu îl mai trimite!? Mai mult, s-a speculat că acel copil va fi mutat de la şcoală (tot doamna directoare am înţeles că a făcut această afirmaţie), însă acest lucru nu s-a întâmplat. Am această informaţie de la câteva mămici din cadrul acelei şcoli. Vă mulţumesc! Sper că doamna directoare va primi câteva întrebări din partea presei”, se arată în reclamaţia transmisă.

Am cerut date despre acest caz la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi am constatat că se confirmă. În data de 12 februarie, ora 14.10, la Poliţia Municipiului s-a primit o sesizare din partea directorului Colegiului “Ana Aslan”, care anunţa faptul că un părinte i-a adus la cunoştinţă că un elev are un cuţit asupra sa. Părintele reclamant l-ar fi observat pe elevul respectiv, în timp ce se afla în dreptul curţii unităţii de învăţământ. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi l-au depistat pe un adolescent de 16 ani, care avea un cuţit în lungime totală de 36 cm, numai lama având 17 cm. Poliţiştii l-au condus la sediul Poliţiei pe minorul în cauză, cercetările fiind preluate de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale. Cuţitul a fost confiscat, iar în cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru infracţiunea de port de obiecte periculoase.

Am solicitat punct de vedere şi directorului de la Colegiul “Ana Aslan”, care ne-a explicat faptul că acest incident nu a fost înregistrat în interiorul unităţii de învăţământ. “Vreau să precizez că nu s-a petrecut în şcoală acest episod, ci în afara şcolii. Am chemat poliţia, am făcut un consiliu de administraţie, un consiliu profesoral, am făcut tot ce ne impune regulamentul şcolar. Noi avem măsuri foarte stricte de siguranţă, avem paznic, avem profesor de serviciu, dar la 1.500 de elevi se mai întâmplă şi nedorite de noi şi de părinţi. Nu am mai avut până acum probleme cu acest elev”, ne-a declarat Gina Miron, directorul Colegiului “Ana Aslan”.

Acesta ne-a mai spus şi că elevul de clasa a IX-a a dorit să fie mutat la un alt liceu pentru a putea fi mai aproape de casă.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii