Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev dintr-a X-a, de la «Perpessicius», trimis în judecată

Procurorii brăileni l-au trimis în judecată pe minorul B.L.S., de 17 ani, elev în clasa a X-a la Liceul "D. P. Perpessicius" Brăila, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Inculpatul l-a atacat şi l-a lovit pe un elev de la acelaşi liceu, care se întorcea de la cursuri, victima ajungând în aceeaşi zi la spital, pentru îngrijiri medicale.

Agresat pentru că i-ar fi jignit prietena

Potrivit dosarului penal 2992/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 16 mai 2014 a fost înregistrată la Poliţia Municipiului Brăila plângerea minorului B.F.S., elev în clasa a IX-a la Liceul "D. P. Perpessicius", îndreptată împotriva unui coleg din clasa a X-a, B.L.S. care l-ar fi agresat în faţa blocului I situat pe strada Hipodrom, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 23-25 de zile de îngrijiri medicale.
Potrivit anchetatorilor, agresiunea s-a petrecut în ziua de 7 mai 2014, în jurul orei 19:30. În acel moment, B.F.S., elev într-a IX-a la "D. P. Perpessicius", se întorcea de la cursuri împreună cu un coleg de clasă. Ajunşi pe strada Hipodrom, în dreptul gangului de trecere dintre scările 2 şi 3 ale bocului I, cei doi elevi s-au întâlnit cu inculpatul B.L.S., pe care-l cunoşteau din vedere, respectivul fiind elev în clasa a X-a, la aceeaşi unitate de învăţământ. Procurorul care a supravegheat ancheta precizează:
"În aceste împrejurări, inculpatul a început să-i reproşeze persoanei vătămate presupuse jigniri pe care cel din urmă le-ar fi adus prietenei acestuia. Pe fondul acestor discuţii, inculpatul a încercat să-l lovească pe B.F.S. cu pumnul în zona feţei, dar acesta a reuşit să se ferească. În momentul imediat următor, persoana vătămată a fost lovită cu piciorul în coapsa dreaptă, după care, încercând să se apere, persoana vătămată l-a lovit la rândul său cu pumnul în zona feţei şi a încercat să scape prin fugă. După câţiva metri, inculpatul l-a ajuns din urmă, l-a prins de umăr şi a început să-l lovească de mai multe ori cu pumnii şi cu picioarele, în zona corpului şi a mâinilor, timp în care persoana vătămată nu a mai ripostat, încercând doar să se apere".
După ce agresorul a încetat să-l mai lovească, minorul a reuşit să fugă de la locul agresiunii. Martor la incident a fost colegul de clasă al victimei, care a confirmat săvârşirea faptei de către inculpatul B.L.S.
În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20:30, elevul de la "Perpessicius" bătut de colegul mai mare s-a prezentat împreună cu părinţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i-a fost gipsat braţul drept, după ce medicii l-au diagnosticat cu fisură a antebraţului.
A doua zi, precizează anchetatorii, victima agresiunii de pe strada Hipodrom s-a prezentat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, unde i s-a eliberat certificatul medico-legal ce atestă loviturile primite şi leziunile suferite în urma agresiunii din 7 mai 2014. Minorul a avut nevoie de 23-25 de zile de îngrijiri medicale, potrivit actului medico-legal.
Dosarul elevului bătăuş a fost trimis Judecătoriei Brăila, spre competentă soluţionare.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii