Mergi la conţinutul principal

Elev de la „Murgoci”, la internaționala Concursului „Public Speaking”

* Mihnea Călin Loi, elev în clasa a XI-a, este singurul român care s-a calificat și a participat la etapa finală a competiției * acesta s-a calificat și anul trecut la internațională, dar etapa s-a anulat din cauza pandemiei * Mihnea are 18 ani și este pasionat de citit, limba engleză, dezbateri și politică

 

Un elev de la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” s-a calificat și a participat luna trecută la etapa internațională a Concursul “Public Speaking”, organizat de Uniunea Vorbitorilor de Limba Engleză din România. Se numește Mihnea Călin Loi, este elev în clasa a XI-a, pregătit de prof. Dana Oprescu și mărturisește că s-a apucat de dezbateri în urmă cu doar un an.

„Am început în clasa a X-a să particip la dezbateri, la clubul liceului. Mi-a plăcut foarte mult, mi s-a părut totul super structurat, organizat, erau niște teme foarte profunde pe care nu am apucat să le discut altundeva decât aici și m-a pasionat foarte tare. Cred că mi-a deschis mult mintea și m-a ajutat să mă organizez mai bine”, ne-a spus Mihnea.

Deși în mod tradițional etapa internațională se desfășoară la Londra, anul acesta, având în vedere contextul epidemiologic, concursul s-a derulat online, pe Zoom, iar în total au fost 60 de participanți din 60 de țări. Deși nu a urcat pe podium, Mihnea spune că a învățat foarte multe lucruri în urma acestei experiențe.

„La concurs a trebuit să ne spunem discursurile pe tema «Lumea-i mai mică și mai mare decât a fost odată». Impedimentul principal a fost că totul s-a desfășurat pe Zoom, tot discursul s-a desfășurat în fața calculatorului și libertatea de mișcare pe care aș fi avut-o în fața unei audiențe a dispărut. A fost o provocare din acest punct de vedere. Dar am rămas cu un feedback foarte bun pe care mi l-au dat oamenii aceia care mi-au explicat punctual ce ar trebui să îmbunătățesc și care sunt punctele mele forte. Și pe lângă asta am văzut perspective noi asupra aceleiași teme. Și cred că a fost și mai interesant că perspectivele acelea veneau de la niște oameni cu care nu am mai avut contact niciodată și care vin din culturi atât de diferite. Mi s-a părut fascinant acest lucru”, ne-a mai declarat tânărul.

Trebuie spus că este pentru a doua oară când Mihnea se califică la etapa internațională, după ce și anul trecut a ajuns până în acest punct dar concursul a fost anulat ca urmare a pandemiei de Covid-19. De asemenea, tot anul trecut era în cărți și pentru olimpiada națională de limba engleză, anulată tot din cauza pandemiei. De altfel, dacă îl întrebi de pasiunea pentru limba engleză, acesta mărturisește că totul a început de la grădiniță, iar din clasa a III-a spune că s-a apucat mai serios de studiat. Printre pasiunile lui se numără dezbaterile, evident, cititul și politica. Vrea să urmeze Dreptul și nu exclude ca într-o zi să se implice în politică, ba chiar să ajungă președinte. Mai trebuie spus că Mihnea este și președinte al Consiliului Școlar al Elevilor din „Murgoci”, iar deja un prim proiect l-a implementat cu succes.

„Mi s-a părut că toate promisiunile pe care le făceau copiii în campania electorală erau nefezabile. Am vrut să fiu sincer și să văd dacă pot să fac lucrurile mai bine. Și în campania mea am vorbit despre un formular de feedback pentru profesori, pe care l-am finalizat alături de Consiliul Județean al Elevilor și partea faină e că formularul s-a implementat ulterior în toate liceele din Brăila. La noi profesorii au primit foarte ok acest formular de feedback și mă bucur că am reușit să le dăm elevilor o voce mai puternică și să vedem unde sunt probleme”, ne-a mai declarat acesta.

Mihnea spune că se bucură că a ales Colegiul „Murgoci” atunci când a terminat gimnaziul, pentru că a găsit un mediu în care profesorii te încurajează să te dezvolți într-un domeniu care te atrage. Iar cum el este pasionat de limba engleză și dezbateri, a dorit să le mulțumescă profesorilor care l-au ajutat.

„Cred că acesta este un avantaj al «Murgociului». Avem libertate creativă în a vorbi, în a dezbate, în a te dezvolta pe alte planuri. În final, vreau să le mulțumesc părinților mei care m-au ajutat absolut tot timpul să fac ceea ce-mi place și să fiu cât de bun posibil în ceea ce fac, precum și familiei pentru că și de la ei am primit foarte multă susținere de-a lungul anilor. Le mulțumesc mult doamnelor profesoare care m-au ajutat în această perioadă să mă pregătesc și să particip la acest concurs: doamna profesoară Dana Oprescu și doamna profesoară Ana Coman”, a mai spus tânărul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro