Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev de la «Bălcescu», bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie

• Alexandru-Gabriel Chivu, elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, s-a întors din Hong Kong, acolo unde a avut loc faza internaţională a concursului şcolar, cu bronz • lotul României a mai obţinut o medalie de aur şi alte două de argint

 

Performanţă a elevilor români, printre care şi un brăilean, la Olimpiada Internaţională de Geografie, ediţia a XVI-a, desfăşurată în Hong Kong (China) în perioada 30 iulie-5 august. Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Elevul brăilean care a reuşit performanţa de a obţine medalia de bronz este Alexandru-Gabriel Chivu. Acesta provine de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” (clasa a XII-a) din municipiu.

Medalia de aur a fost câştigată de Andrei Sandu (Colegiul Naţional din Iaşi, clasa a XII-a), tot el fiind cel care a obţinut aurul şi la ediţia de anul trecut. Bianca Elena Solomon (Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi, clasa a XII-a), medaliată în 2018 cu aur, a câştigat medalia de argint anul acesta, alături de Marian-Răzvan Popescu (Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti, clasa a XI-a).

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

La ediţia din acest an, ce a avut loc în Hong Kong, au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.
Categorie articol: 

Comentarii