Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev brăilean desemnat cel mai bun tehnician în industria alimentară

Liceenii brăileni au obţinut rezultate bune la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, însă cel mai bine s-a plasat Ionuţ Gabriel Costin din clasa a XIII-a de la Grupul Şcolar "Edmond Nicolau", specializarea tehnician industrie alimentară. El a fost cel mai bun dintre elevii participanţi din toată ţara, surclasând reprezentanţi ai şcolilor cu tradiţie în domeniu. A fost pregătit de profesoarele Magdalena Dună şi Gabriela Muşat. După proba teoretică, Ionuţ Costin s-a situat pe poziţia a şasea, ca şi anul precedent, însă proba practică l-a dus în fruntea clasamentului. "M-a ajutat Dumnezeu să-mi pice ceva ce ştiam. Eu mai lucrasem şi la şcoală cu umidometrul, ştiam să-l folosesc, dar în sală nu mai ştia nimeni. Oricum şi eu am mai greşit, dar am reuşit să vin la liceu cu un premiu, aşa cum am promis când am plecat", a spus fericit Ionuţ Costin.

Ionuţ este unul din cei şapte fraţi ai unei familiei întreţinute doar de mamă. El a făcut întâi doi ani de şcoală profesională, la profilul cântăreţi bisericeşti. Pentru că îşi dorea să urmeze Facultatea de Teologie trebuia să meargă mai departe, să ia bacalaureatul. A vrut să intre în clasa a XI-a la Liceul de Artă, dar nu a reuşit şi s-a înscris la clasa a XI-a de tehnicieni industrie alimentară. "De când am intrat în liceu mi-am promis că vreau să las ceva în urmă în această şcoală, să fac ceva să ridic prestigiul liceului şi acum sunt foarte fericit că am reuşit. A fost nevoie de muncă multă, ambiţie, încredere, dar dacă vrei să obţii ceva reuşeşti, treci peste toate obstacolele", a spus Ionuţ Costin.

Ionuţ Costin - un model pentru mii de elevi

Profesoara sa, Magdalena Dună este conştientă de problemele pe care le-a întâmpinat Ionuţ la şcoală, iniţial nu ştia nimic despre domeniu şi nici nu avea toată aparatura necesară ca să înveţe. "Ceea ce nu avem le explicăm verbal. Olimpiadele tehnice sunt dificile şi de aceea sunt foarte bucuroasă de rezultatul obţinut, mai ales că Ionuţ a luat şi Premiu special pentru proba practică", a explicat Magdalena Dună. Ionuţ Costin vrea să dea admitere la Facultatea de Teologie. Dacă nu va reuşi, vrea să devină inginer specialist în industria alimentară.

Conducerea şcolii vrea să-i facă un cadou lui Ionuţ pentru performanţa sa, un laptop, însă are nevoie de sprijin financiar. "Cred că acest elev a demonstrat că atunci când există voinţă orice este posibil. El a devenit un model pentru ceilalţi din şcoală şi ar merita încurajat. Vom încerca să găsim banii necesari, şi facem un apel şi pe această cale către toţi cei care vor să-i demonstreze lui Ionuţ că efortul său este apreciat, să ne ajute financiar să-i putem oferi un laptop", a spus directorul adjunct Laura Muşat.

De asemenea, un rezultat meritoriu a obţinut şi eleva Monica Coman din clasa a VI-a de la Şcoala "Mihai Eminescu", la educaţie tehnologică. Ea a primit un Premiu I sub îndrumarea profesoarei Ileana Savu. La celelalte olimpiade tehnice elevii brăileni au mai cucerit alte şapte menţiuni. Trei au fost aduse de elevii Colegiului Economic "Ion Ghica", Monica Jercan, Steluţa Sanaploianu şi Carmen Dincă. Alte două menţiuni au fost obţinute de elevii de la Grupul Şcolar "Panait Istrati", Nicolae Şovăilescu şi Florentin Serea. Elevul Paul Bădin "Moisil" şi Marian Culea de la "Anghel Saligny" au obţinut tot menţiune.
Categorie articol: 

Comentarii