Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elev batut cu picioarele de un coleg de clasa

Ieri, dupa-amiaza, un elev al Scolii de Arte si Meserii din cadrul Grupului Scolar "Edmond Nicolau" a lesinat dupa ce a primit o lovitura cu un picior de la un coleg mai mare, in timpul unei recreatii. In timp ce jandarmii au concluzionat ca victima a fost lovita de mai multe ori si chiar amenintata de agresor, conducerea scolii este de parere ca nu a fost decit o joaca si ca cel care se face vinovat de acel scandal este chiar elevul agresat.
Jandarmii braileni au ajuns la locul evenimentului in urma unei sesizari telefonice, care anunta ca elevul de serviciu al institutiei si-a lovit cu picioarele un coleg de scoala. Din verificarile facute s-a stabilit ca agresorul, Daniel M. (18 ani), i-a aplicat mai multe lovituri unui coleg in virsta de 17 ani, acesta din urma prabusindu-se la pamint, ca urmare a durerii suferite. "S-a constatat si faptul ca, pina la sosirea paznicului, cel in cauza l-a amenintat pe minor cu acte de violenta, in cazul in care va reclama evenimentul produs. Ca urmare, jandarmii au anuntat parintii minorului, carora le-au indicat sa faca si un consult medical, in scopul incadrarii juridice a faptei. Pe numele agresorului s-a intocmit dosar premergator cercetarii penale", ne-a precizat cpt. Iulian Timofei, purtator de cuvint al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila.
Conducerea scolii ne-a precizat ca altercatia a avut loc intr-o recreatie, la o clasa a X-a si ca totul a pornit de la faptul ca cel mai mic vorbea foarte urit. Din cauza loviturii foarte puternice pe care agresorul i-a dat-o in ficat, elevul a lesinat, ulterior fiind ajutat de colegi si chiar de agresor. "Am facut ancheta si am constatat ca nu a fost decit o joaca. Elevul agresat provoaca, in general, prin limbaj, iar asemenea incidente, pentrecute in citeva minute, in clasa, nu avem cum sa le impiedicam. Aceasta clasa a fost una care a ridicat mari probleme anul trecut. Aveam evenimente aproape saptaminal, insa dirigintele, prof. Gheorghe Dragomir, a reusit, mergind acasa la copii, sa-i aduca pe calea cea buna. Anul acesta scolar nu am mai avut cu ei nici o problema pina la aceasta data. Celor doi elevi li s-au intocmit referate, dirigintele a propus scaderea notei la purtare. Pentru agresor s-a solicitat mutarea disciplinara la alta clasa, iar pentru cel batut s-a propus o mustrare. La ambii elevi parintii au venit la scoala, s-a discutat cu ei, din punctul nostru de vedere am facut tot ce puteam. Copiii vor face si sedinte de consiliere", a explicat prof. Teodora Ilie, directorul Grupului Scolar "Edmond Nicolau".
Categorie articol: 

Comentarii