Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevă de la "Economic", intoxicată cu etnobotanice la şcoală

În ciuda măsurilor luate de autorităţi, de a închide magazinele de "vise", consumul de etnobotanice continuă să facă victime printre tinerii brăileni. Împinşi de curiozitate sau pentru a fi în trendul generaţiei lor, tinerii încearcă senzaţiile date de substanţele halucinogene şi nu de puţine ori ajung să dea de lucru medicilor din spital. Iar aceste situaţii se întâmplă nu doar la petreceri sau în cluburi, ci şi la şcoală. O elevă în vârstă de 18 ani de la Colegiul Economic Brăila a ajuns, ieri, la spital, intoxicată cu substanţe etnobotanice. După ce a fumat ţigara, fata a început să se simtă din ce în ce mai rău, să aibă palpitaţii şi senzaţia de greaţă. Abia putând să se mai ţină pe picioare, eleva a mers la cabinetul medical al şcolii, unde a fost nevoită să recunoască faptul că a consumat etnobotanice. Deoarece starea ei era destul de gravă, asistenta a luat hotărârea să solicite intervenţia echipajului de la Ambulanţă pentru îngrijire medicală şi transport. "Apelul a fost primit la 12.45, iar la sosirea ambulanţei, pacienta prezenta stare de rău generalizat, tensiune 10, ameţeli, greaţă, vărsături. A fost transportată la Unitatea Primiri Urgenţe", ne-a precizat Silviu Radu, managerul SAJ Brăila.
Medicii de la Spitalul Judeţean i-au acordat fetei îngrijirile medicale necesare, astfel încât în scurt timp ea şi-a revenit. "Starea generală a pacientei s-a îmbunătăţit, astfel încât a putut să plece acasă", ne-a declarat dr. Antoneta Ioniţă, şef UPU.
Eleva de la Liceul Economic a fost aşteptată la UPU de către prietenul ei, care a insistat să o ia acasă, deşi, în general, în cazurile de intoxicaţie cu substanţe halucinogene, pacienţii sunt trimişi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult de specialitate şi ţinerea sub observaţie.

"În şcoală nu se fumează"

Directorul Colegiului Economic, Andrei Puia, deşi nu este convins că ţigara cu pricina face parte din "clasa" etnobotanice, recunoaşte că este îngrijorat de situaţie, cu atât mai mult cu cât, în şcoală regulile sunt stricte în ceea ce priveşte fumatul. Mai exact, este interzis.
"Noi nu avem o confirmare că ar fi fost vorba despre etnobotanice. Fetei i s-a făcut rău, iar pe la 11.30 a ajuns la cabinetul medical. În timp ce asistenta o consulta, elevei i s-a făcut din ce în ce mai rău, a vomat, ceea ce i-a ridicat nişte semne de întrebare asistentei. A întrebat-o ce a făcut în ultima jumătate de oră, iar fata i-a spus că a fumat o ţigară. Asistenta a chemat salvarea. Noi aşteptăm acum rezultatele analizelor medicale să vedem cum stau lucrurile exact. Oricum, ceea ce a făcut, chiar dacă e vorba de o ţigară obişnuită, este grav, pentru că la noi în şcoală fumatul este interzis, iar în general regula asta se respectă. Eu sunt îngrijorat în urma acestei situaţii şi voi avea o serie de discuţii cu elevii şi diriginţii, astfel încât să preîntâmpinăm asemenea incidente", a precizat Andrei Puia, directorul Colegiului Economic.
Fata este elevă în clasa a XII-a, a încheiat anul trecut cu media 7,53, iar pe parcursul întregului an a avut doar 10 absenţe. După cum a subliniat directorul, de când este eleva colegiului a avut doar nota 10 la purtare şi nu a mai creat probleme în şcoală.
Categorie articol: 

Comentarii