Mergi la conţinutul principal

Elena Udrea, nemulţumită de şpaga luată!

Se mai întâmplă şi altceva în România în afara dosarelor DNA? Cu siguranţă da, dar cui îi pasă, când spectacolul oferit de Direcţia Naţională Anticorupţie oferă zilnic scene absolut inedite?
Înainte ca instanţa să decidă, astăzi, eventuala eliberare din arest condiţionat a Elenei Udrea în dosarul Microsoft, fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a ajuns ieri, cu duba şi în cătuşe, la DNA, unde a aflat că, într-o altă speţă, Gala Bute, este acuzată de trei noi fapte de luare de mită. La DNA a venit, tot ieri, omul de afaceri Dinu Pescariu, cel care a făcut un denunţ pe numele fostei blonde de la Cotroceni, care i-ar fi cerut, pentru rezolvarea unor treburi, 500.000 de euro.

Raportul magistraţilor

Culmea este că fosta protejată a preşedintelui Traian Băsescu nu era mulţumită de sumele de bani oferite de unii şi de alţii pentru a satisface gusturile costisitoare ale fostului ministru. Oricum, aşa reiese din referatul procurorilor, potrivit căruia, în 6 octombrie 2011, Adrian Gardean, el însuşi inculpat, i-ar fi dat 900.000 de euro lui Gheorghe Nastasia, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de societăţile Termogaz Company şi Kranz Eurocenter din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. "Cu acelaşi prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăţilor care urmau să fie efectuate către cele două societăţi, iar pentru diferenţă i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăţi controlate de Obreja Rudel. Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferenţa de 3.000.000 lei a fost transferată de SC Termogaz Company SA în contul SC Europlus Computers SRL la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate", au precizat magistraţii.

Nume grele în dosar

DNA menţionează că aceste ultime fapte reprezintă "modalităţi alternative de săvârşire ale aceleiaşi infracţiuni de luare de mită pentru care Camera Deputaţilor a cerut începerea urmăririi penale şi a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea la data de 09.02.2015". "În condiţiile în care aceste fapte completează latura obiectivă a infracţiunii, este necesară o nouă cerere de urmărire penală şi o nouă încuviinţare a arestării care să se raporteze la forma completă a acuzaţiei aduse deputatului", susţine DNA. În dosarul "Gala Bute" sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, şi fostul secretar general în MDRT, Gheoghe Nastasia, sunt cercetaţi în arest la domiciliu. Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, este suspectat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Clubul Stejarii

DNA face cercetări într-un nou dosar privind modul în care Elena Udrea a alocat fonduri europene pentru construirea clubului „Stejarii". Deocamdată, s-a început urmărirea penala "in rem", adica asupra faptei. "Stejarii Country Club", situat în apropierea complexului rezidenţial de lux "Stejarii", a fost construit în zona pădurii Băneasa din Bucureşti, în urma unei investiţii de aproximativ 18 milioane de euro, din care 8 au provenit din fonduri europene. Potrivit plângerii depuse în octombrie 2014 la Parchetul General, plângere care ulterior a fost redirecţionată la DNA, Elena Udrea ar fi acordat fonduri europene pentru clubul respectiv. Banii nu ar fi fost utilizaţi pentru dezvoltarea turismului în zonă, aşa cum prevedea contractul, ci pentru locatarii din luxosul cartier rezidenţial "Stejarii", unde locuieşte şi Elena Udrea.

Purtător de cuvânt

Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea anunţă că în perioada următoare va desemna un purtător de cuvânt care să poată ţine legătura cu presa şi care să poată susţine punctele sale de vedere pe alte subiecte decât cele juridice, de care se ocupă avocaţii, scrie mediafax.ro. "Sunt <tocată> sistematic în presă şi acest asalt asupra mea are ca rezultat creşterea presiunii asupra magistraţilor şi impunerea unei imagini publice de vinovăţie, care apoi se transformă în argumente pentru acuzatori. De aceea, înţeleg să mă apăr comunicând activ, pentru a se auzi şi varianta apărării", scrie ea, subliniind că „mesajele pe care le vedeţi pe pagina mea de Facebook sunt postate de echipa de comunicare şi sunt transmise prin intermediul telefonului, la care am acces zilnic, în mod legal, precum toţi ceilalţi care se află în arest".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro