Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elena Udrea şi Calul Tro(a)ian

În opinia lui Traian Băsescu, pe care abia acum, în ultimele patru luni de mandat, îl deranjează lichelismul şi mizeria din politică şi din presă, nimeni nu trebuie menajat, pentru că, din păcate, e plină lumea de oameni care mint cu prea multă uşurinţă. Până la un punct, m-am gândit că, oricum nu mai are nimic de pierdut şi că bine le face, că nu le strică un duş rece amatorilor de fotolii prezidenţiale. De ce să nu recunosc, nici nouă, privitorilor la emisiunile electorale, nu ne-ar strica să avem şi ceva circ, pentru că oricum, pâinea îngraşă. Nu-mi imaginam că picanteriile venite din partea serviciilor de informaţii sau din alte surse ne vor fi servite pe tavă, în faţa televizoarelor, dar ştiam că, de la Traian Băsescu ne putem aştepta la orice, la ore de maximă audienţă. Ne putem aştepta să uităm pe moment de plata facturilor sau de întreţinerea neachitată de luni de zile şi să descoperim, în pragul alegerilor ce năzdrăvănii au făcut candidaţii în curtea şcolii, cât lichelism există în spaţiul public sau câtă mizerie se ascunde sub preşul pe care calcă ţanţoşi politicienii. Câtă bucurie ar fi urmat să fie în casele românilor care şi-ar fi lipit ochii de televizoare şi, în timp ce ar fi molfăit o coajă de pâine, şi-ar fi freacat mâinile de nerăbdare să afle pe cine mai dezbracă Băsescu! Îmi şi imaginam cum îl coboară din bărcuţa pneumatică pe Victor Ponta şi cum dă cu el de pământ până îi face imaginea copy-paste, cum îl gâdilă în orgoliu pe neamţul de Iohannis, ca să scoată mai multe cuvinte pe minut, cum îl dezbracă şi îl coboară de pe podiumul de fotomodel pe Tăriceanu. Lista ar fi putut continua şi, rând pe rând, ar fi tăvălit în mocirla radiografiei sale toţi bărbaţii forţoşi care s-au încumetat să-l urmeze la şefia statului. Cât despre Monica Macovei, care s-a asemănat cu Nelson Mandela, „în multe feluri" şi a spus că a luat decizia de a candida la prezidenţiale pentru că niciun candidat de dreapta nu o convinge să-l voteze pe Klaus Iohannis şi că vrea ca "toţi hoţii şi corupţii care fură din banul public să meargă la închisoare", ce să spun? Nu mă prea aşteptam ca Băsescu să o dezbrace prea tare public, pentru că tocmai ce auzisem declaraţia unui politician care locuise cu ea pe stradă spunând că niciun copil nu se juca pe vremea aceea cu ea şi că era tot timpul supărată că nu o băga nimeni în seamă.
Dar acum? Acum, când în aripa feminină a balanţei electorale a apărut blonda de la Cotroceni, care susţine că este nevoie de un preşedinte care să nu fie nici Klaus Iohannis, nici Victor Ponta şi care îi cere în direct sprijinul şefului statului... cum să nu ţi-o ia imaginaţia razna?
"Plecăm astăzi de aici în această campanie şi vom termina la Cotroceni pe 16 noiembrie, vom câştiga Preşedinţia României. Pentru că zece ani pe care i-am avut în politică au fost zece ani de loialitate, zece ani de luptă, zece ani în care niciodată nu am abdicat de la proiectul pentru care am intrat, alături de Traian Băsescu. Am rămas în proiectul pentru care am păşit alături de Traian Băsescu în 2004 şi astăzi cred că acest proiect merită să fie dus la capăt pentru binele acestei ţări", a afirmat Elena Udrea.
După o asemenea luptă, care a durat zece ani şi după o asemenea declaraţie, cum să o mai dezbrace public şeful statului pe NUTZI?
Şi cât de tare îmi doream asta, "pentru binele acestei ţări"!
Acum înţelegeţi de ce nu mă mai bucur ca un copil care primeşte un telefon "ultimul răcnet" ? Spun asta pentru că acum, copiii nu se mai bucură de o ciocolată sau de o prăjitură; cum aş putea eu să mă bucur la gândul că preşedintele Băsescu ne-a dat iluzia că îi va dezbrăca public pe toţi candidaţii, iar acum mi se ia şi această bucată de circ?
Sau, poate că Albă ca Zăpada, care nu seamănă nici cu Ponta, nici cu Iohannis şi nici cu alţi candidaţi s-a aliniat la startul pentru Cotroceni tocmai pentru a fi dezbrăcată public de Băsescu? Oricum, în perioada care urmează, vom sta cu privirea lipită de ecranul televizorului, îl vom ignora chiar şi pe Suleyman Magnificul şi toate celelalte oferte de sezon şi îl vom urmări pe Băsescu dezbrăcând-o pe Elena Udrea, ca să vadă ce mai ascunde în CV sau în calul Tro(a)ian.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii