Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Electrica" nu s-a grabit sa repuna sub tensiune statiile de irigatii

Desi au primit asigurari ferme de la Prefectura si "Electrica" in privinta repunerii cit mai rapide sub tensiune a statiilor de irigatii, administratorii Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) au asteptat degeaba, pina ieri dupa-amiaza, sa li se furnizeze energia electrica. Dupa cum v-am informat intr-o editie precedenta a cotidianului nostru, statiile de irigatii au fost taiate de la alimentarea cu electricitate deoarece exista restante foarte mari, de circa 90 miliarde de lei vechi, pentru curentul consumat asta vara la irigarea culturilor. Agricultorii spun, insa, ca vina pentru aceste restante nu le apartine lor, ci Ministerului de Finante, deoarece energia electrica folosita pentru irigatii este subventionata in totalitate de catre stat.
Masura scoaterii de sub tensiune a statiilor a fost pusa in practica incepind de miercuri, 5 noiembrie. A doua zi, in urma semnalelor de alarma trase de ziarul nostru cu privire la riscul descompletarii instalatiilor de catre hotii de fier vechi, care ar fi putut profita de faptul ca statiile au fost lasate pe intuneric, Prefectura a mediat situatia, iar "Electrica" a anuntat ca furnizarea energiei va fi reluata imediat. Din pacate, ieri, inca mai existau OUAI care se plingeau ca nu au primit curent inca si ca paznicii refuza sa mai stea noaptea in cimp, pe intuneric, pentru a pazi motoarele si celelalte componente ale instalatiilor. "La noi inca nu a venit curentul, desi am inteles ca problema trebuia sa se rezolve pina acum", ne-a declarat, ieri, in jurul orei 15.00, Viorel Niculcencu, directorul tehnic al OUAI Pietroiu. Acesta ne-a spus ca si alte OUAI-uri, din zona Silistei si a Baldovinestiului, se afla in situatii similare. Agricultorii se arata nedumeriti de faptul ca este nevoie de zile bune pentru a se relua furnizarea de energie, din moment ce, pentru deconectarea instalatiilor, a fost nevoie de doar citeva ore.
Eugen Bratu, sef de sectie in cadrul "Electrica Distributie" Braila ne-a declarat, insa, ca reluarea alimentarii cu energie a statiilor de irigatii a avut ca termen de finalizare data de luni, 10 noiembrie, inclusiv. "Problema se va rezolva peste tot, astazi, pina la inchiderea programului", ne-a dat asigurari, ieri, la ora 15.30, Eugen Bratu.
Potrivit conducerii "Electrica" Braila, utilizatorii de apa pentru irigatii au primit ragaz pina pe 3 decembrie pentru a achita restantele la plata energiei. In caz contrar, se va sista din nou furnizarea energiei, de data asta definitiv. "Degeaba ni se dau noua astfel de ultimatumuri, din moment ce exista o lege care spune ca energia pentru irigatii este subventionata in totalitate de Guvern, iar penalitatile de intirziere sint platite tot de Guvern", ne-a declarat Carmen Banica, contabilul sef al OUAI 345 Vadeni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii