Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ei sunt cei mai buni la rusă!

• zece elevi visează să obţină premii la Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă, competiţie ce se va desfăşura la Sighetul Marmaţiei, în perioada 30 martie - 3 aprilie

 

Sunt cei mai buni la rusă! Zece elevi de la mai multe licee din Brăila au dovedit că stăpânesc foarte bine această materie şi s-au calificat la Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă. După un drum cu trenul de peste 20 de ore, pe 30 martie, lotul brăilean va ajunge la Sighetul Marmaţiei, în judeţul Maramureş, acolo unde se va desfăşura finala pe ţară. Însă distanţa până acolo şi oboseala nu le vor crea probleme elevilor noştri, ei fiind pregătiţi de competiţie şi dornici să  obţină rezultate frumoase. 

Cei care vor reprezenta Brăila la naţională sunt:

 

Cristina Talai, clasa a IX-a, “Ed. Nicolau”, prof. Jipa Rubanov Fedosia. Cristina este din Republica Moldova şi reprezintă pentru prima data judeţul Brăila la olimpiada de rusă.”Am fost foarte fericită că m-am calificat. Sper să fac o figură frumoasă şi să câştig un premiu”, ne-a spus aceasta. 

 

Vasile Chilaru, clasa a X-a, “Ed. Nicolau”, prof. Maria Ştefan. Vasile a participat şi anul trecut la olimpiada naţională, când a fost extrem de aproape de a obţine o distincţie. Lucrul acesta l-a ambiţionat şi anul acesta vrea să se claseze pe primul loc.

 

Ana Creţu, clasa a X-a, “I. Ghica”, prof. Maria Ştefan. Ana va merge pentru a doua oară la naţională şi la această ediţie şi-a propus să urce pe podium.

Tânăra vine din Republica Moldova şi a ales să urmeze liceul în România datorită oportunităţilor pe care le oferă sistemul românesc de învăţământ. “Este o oportunitate pentru noi să învăţăm în România şi o diplomă aici îţi deschide mai multe uşi, diploma fiind recunoscută în toată Europa”, susţine Ana.

 

Maria Popescu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Maria Ştefan. Maria are o poveste foarte frumoasă legată de calificarea la naţionala de rusă. Nu a studiat niciodată această limbă în gimnaziu sau liceu, nu are rădăcini peste Prut, dar iubeşte rusa. Cum a ajuns să obţină performanţa calificării ne explică chiar ea: “La mine a fost un cumul de mai mulţi factori. Îmi place literatura rusă, muzica şi alte lucruri şi am ştiut că trebuie să învăţ limba ca să pot să înţeleg mai bine poporul, să înţeleg ce aud şi ce citesc. În clasa a VIII-a m-am apucat să o învăţ, singură, apoi cu un profesor, iar acum am ajuns la naţională şi sunt foarte fericită”. Maria va merge şi la naţionala de matematică.

 

Anna Abronov, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Mihai Chirsanov. Anna a concurat şi în ediţia precedentă a olimpiadei, când a câştigat premiul III, iar anul acesta îşi doreşte să se numere din nou printre laureaţi. Adoră să deseneze şi vrea să studieze Arhitectura.

 

Alexandru Lupu, clasa a XI-a, “I. Ghica”, prof. Mihai Chirsanov. Alexandru se poate lăuda cu un premiu I şi un premiu III câştigate la ediţiile anterioare ale olimpiadei. “Am ales să particip din nou că e o experienţă interesantă, îmi revăd prietenii şi îmi fac alţii noi”, ne-a mărturisit acesta. Tânărul este din Republica Moldova şi a început să studieze această limbă în gimnaziu.

 

Marina-Daniela Mititelu, clasa a XI-a, “Iorga”, prof. Marina Ştefan. Marina s-a calificat pentru a doua oară la naţionala de rusă modernă şi spune că a muncit foarte mult pentru a atinge această performanţă. “Anul acesta vreau neapărat să mă întorc cu premiu acasă. Îmi place foarte mult această limbă şi voi merge în continuare cu rusa”, susţine aceasta.

 

Anghelina Paiu, clasa a XI-a, “I. Ghica”, prof. Mihai Chirsanov. Tânăra a participat şi în anii trecuţi la judeţene şi a obţinut de fiecare dată un punctaj foarte bun, însă nu a reuşit să prindă un loc în lot. Anul acesta a “spart” ghinionul şi va merge la naţională. “Voi munci mult şi vreau să câştig premiul cel mare”, ne-a spus Anghelina.

 

Doina Cebaniuc, clasa a XII-a, “M. Sebastian”, prof. Mihai Chirsanov. Doina se află la a treia participare la naţională, aceasta având în palmares un premiu I şi premiu III. După ce va termina liceul va merge la Facultatea de Limbi Străine.

 

Ana Alexandra Chiprian, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Mihai Chirsanov. Ana deţine recordul de calificări la această olimpiadă, anul acesta ea urmând să participe pentru a şaptea oară. Până acum a adunat un premiu I, un premiu II şi două menţiuni. Palmaresul ei numără şi o menţiune câştigată la faza internaţională a olimpiadei.

 

Felicitări tuturor şi mult succes în etapa naţională!

 

 
Categorie articol: 

Comentarii