Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Egiptul se pregateste pentru un eventual aflux de refugiati din Fisia Gaza

Egiptul a elaborat un plan de urgenta pentru a face fata unui eventual aflux masiv de refugiati palestinieni din Fisia Gaza, au anuntat surse umanitare egiptene, citate de AFP.
Egiptul este supus unor presiuni internationale intense pentru a deschide frontiera cu Fisia Gaza, iar venirea refugiatilor nu este exclusa dupa ce Israelul a acceptat deschiderea unui culoar umanitar si suspendarea bombardamentelor timp de trei ore in fiecare zi.
"Guvernul egiptean, sustinut de actorii umanitari nationali si internationali, se pregateste pentru o situatie de extrema necesitate", a declarat secretarul general al Semilunii rosii egiptene, Mahmoud Gabr.
El a apreciat ca "Egiptul va fi pregatit, din punct de vedere logistic, sa faca fata" unui aflux de refugiati in nordul Peninsulei Sinai, precizind ca decizia de deschidere a punctului de trecere de la Rafah revine guvernului.
Inaltul comisar ONU pentru refugiati, Antonio Guterres, a cerut luni deschiderea trecerilor catre Egipt si Israel, pentru a le permite palestinienilor sa paraseasca Fisia Gaza.
"Nu sintem la curent cu nici un raspuns din partea guvernului egiptean", a declarat miercuri Ebeer Etefa, purtatorul de cuvint regional al Comisariatului ONU.
Serviciile de urgenta palestiniene au anuntat ca ofensiva din Fisia Gaza, lansata la 27 decembrie, s-a soldat cu cel putin 680 de morti si circa 3.000 de raniti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii