Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eforturile PNL Brăila de a elimina apa de ploaie din facturi, la un pas de reuşită

• proiectul de modificare a legii care va permite consiliilor locale să elimine taxa pe apa pluvială din facturile oamenilor ajunge joi la Camera Deputaţilor, for decizional • anunţul a fost făcut de deputatul PNL Vasile Varga, cel care a făcut demersurile necesare pentru modificările actului normativ în favoarea cetăţenilor

 

Vasile Varga, deputat PNL de Brăila, dă speranţe brăilenilor şi nu numai, în legătură cu eliminarea plăţii taxei pe apa de ploaie, mai ales după ploile torenţiale şi abundente căzute în ultimele zile. Acesta a făcut demersuri pentru modificarea şi completarea articolului 36 al Legii 241/2006 privind Serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât plata apei meteo să revină în sarcina autorităţilor locale. Cel mai recent pas în acest sens a fost făcut, ieri, când liberalul brăilean Varga a susţinut în Parlamentul României o declaraţie în care a precizat motivele pentru care această taxă trebuie să dispară de pe umerii cetăţenilor. Practic, odată intrate în vigoare modificările aduse actului normativ, consiliile locale vor putea adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportate din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie.

Proiectul a trecut de Senat la finalul lunii mai şi la mijlocul acestei săptămâni, mai precis joi, va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. “Am iniţiat acest proiect legislativ având în vedere nedreptatea la care sunt supuşi cetăţenii de către furnizorii de servicii de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi de către unele administraţii locale. Iniţiativa are la bază numeroase petiţii şi sesizări pe această temă venite din partea consumatorilor, dar şi decizii ale instanţelor, care au eliminat plata taxei în diferite comunităţi. Ca să vă dau un exemplu, numai la Brăila, o petiţie în sensul eliminării nedreptăţilor venite din partea furnizorului de apă şi canal a beneficiat de suportul a peste 10.000 de cetăţeni. Sper ca săptămâna aceasta să scăpăm de acest bir!”, a declarat deputatul Vasile Varga.
Categorie articol: 

Comentarii