Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Editura "Istros" a Muzeului Braila, la Tirgul "Gaudeamus"

Ca in fiecare an, editura "Istros" a Muzeului Brailei este prezenta la cea de-a XV-a editie a Tirgului International de Carte "Gaudeamus", desfasurat in perioada 19 - 23 noiembrie, la Bucuresti, Pavilionul Central ROMEXPO.
Editura a fost infiintata in 1995 si are un portofoliu valoros, ce cuprinde 145 de titluri din domeniile: istorie si arheologie, istorie literara, arta, literatura, memorialistica, etnografie si stiintele naturii.
Au fost infiintate diferite colectii: "Personalitati", "Teze de doctorat", "Mozaic etnic", "Documente privind istoria Brailei", "Patrimoniu", "Monografii arheologice", "Restituiri", dar au fost publicate si lucrari independente purtind semnaturile unor personalitati marcante ale culturii romane.
Intr-un comunicat de presa al Muzeului Brailei se precizeaza ca editura "Istros" nu si-a propus o competitie cu institutii a caror activitate preponderenta este productia de carte. "Editura este doar un mijloc prin care Muzeul Brailei vine in intimpinarea publicului sau si prin care, totodata, isi valorifica patrimoniul. "Istros" publica rezultatele cercetarilor realizate de specialistii Muzeului Brailei si colaboreaza cu autori din alte institutii din tara si din strainatate. Colaborarea cu edituri de prestigiu din tara constituie o latura importanta a acestei activitati, de exemplu cu editura Muzeului Literaturii Romane sau a Fundatiei Culturale Romane". Sase lucrari publicate la "Istros" au primit Premii ale Academiei Romane: Valeriu Sirbu, "Credinte si practici funerare, religioase si magice in lumea geto - dacilor"- 1993, Ionel Candea, "Braila. Origini si evolutie pina la jumatatea secolului al XVI-lea", vol. I - 1995, Doru Badara, "Tiparul romanesc la sfirsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea" - 1998, Dan Cernovodeanu, "Evolutia armeriilor Tarilor Romane de la aparitia lor si pina in zilele noastre (sec. XIII-XX) - 200, Ovidiu Cristea, "Venetia si Marea Neagra in secolele XIII-XIV" - 2004, Mugur Andronic, "Teritoriul nord-est carpatic in a doua jumatate a primului mileniu crestin" - 2005.
Tirgul International Gaudeamus - Carte de invatatura este organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii