Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE Din cauza prognozelor meteo, evenimentul s-a amânat pentru duminică. Ediţie aniversară a mitingului aviatic de la Vădeni, în acest sfârşit de săptămână

• la cea de-a zecea ediţie vor participa, pe lângă obişnuitele aparate de zbor ultrauşoare, şi câteva avioane de luptă ale Forţelor Aeriene Române • demonstraţiile sunt programate pentru sâmbătă, 27 mai, dar dacă va ploua vor fi amânate pentru duminică, 28 mai

 

UPDATE Prognozele meteo, care indică o mare probabilitate de precipitații pe parcursul zilei de sâmbătă, 27 mai, i-au determinat pe organizatorii mitingului aviatic de la Vădeni să amâne evenimentul pentru ziua următoare. Așadar, brăilenii care vor să asiste la demonstrațiile aeriene sunt așteptați pe aerodromul de lângă Vădeni, duminică, 28 mai, începând cu ora 10.00.

 

O nouă ediţie a mitingului aviatic de la Vădeni este programată pentru acest sfârşit de săptămână. Astfel, Aerial Club Galaţi intenţionează să facă  tradiţionalele demonstraţii aeriene în ziua de sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 10.00. Cum, însă, veştile de la meteorologi nu sunt tocmai bune, organizatorii precizează că, în cazul în care va ploua sâmbătă, activitatea va fi reprogramată pentru a doua zi, duminică, 28 mai.

Anul acesta va fi o ediţie aniversară, a zecea ca număr, a mitingului aerian, care în anii trecuţi se derula sub genericul “Borş de peşte la Vădeni” - după ciorba tradiţională cu care erau îmbiaţi participanţii la sfârşitul demonstraţiilor. Mai nou, manifestarea se numeşte “Vădeni Fly-In”, însă atracţiile cu care sunt aşteptaţi iubitorii aviaţiei au rămas neschimbate. Astfel, pe lângă deja obişnuitele demonstraţii oferite de piloţii de aeronave ultrauşoare, de paraşutişti, motoparapantişti şi motodeltaplanorişti, cerul va fi brăzdat, la fel ca şi anul trecut, şi de câteva aeronave de luptă ale Forţelor Aeriene Române. Astfel, şi-au confirmat participarea trei supersonice MIG 21 Lancer, de la Baza Feteşti, trei avioane de antrenament IAR 99 Şoim şi alte patru YAK 52, de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene din Bobocu. În rest, aşa cum precizam mai sus, spectatorii vor putea vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara.

După cum se ştie, aerodromul administrat de Aerial Club Galaţi se află la marginea comunei Vădeni, la circa 10 km de municipiul Brăila. Principalul drum de acces este vechea şosea care asigura legătura municipiului cu fosta fabrică de conserve “Zagna” Vădeni. Starea actuală a acestei şosele este foarte precară, iar şoferii trebuie să îşi adapteze viteza de deplasare pentru a evita incidentele nedorite!
Categorie articol: 

Comentarii